Τρίτη 17 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
30ή ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Επίκεντρο η σχέση βιβλίου - ΜΜΕ

Τα «Μέσα προβολής, προώθησης και διάδοσης του Βιβλίου» είναι το θέμα της 30ής Γιορτής Βιβλίου (3-14/5) στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Παιδικές παραστάσεις, προβολές, εκθέσεις, διαλέξεις, πλαισιώνουν το ετήσιο «ραντεβού» των εκδοτών με τον κόσμο, διοργανωμένο από το Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ). Τριακόσιοι Ελληνες και Κύπριοι εκδότες θα παρουσιάσουν την εκδοτική παραγωγή της χώρας σε 254 περίπτερα (μεταξύ των οποίων και της «Σύγχρονης Εποχής»). Ξεχωρίζει η έκθεση «Τριάντα χρόνια Γιορτής Βιβλίου», στο ειδικό περίπτερο των εκδηλώσεων, όπου θα παρουσιαστεί η ιστορία και η πορεία του 30χρονου θεσμού, με αφίσες, φωτογραφίες, καταλόγους και κείμενα.

Οσον αφορά στο αφιέρωμα «Μέσα προβολής, προώθησης και διάδοσης του βιβλίου», ο ΣΕΒΑ προετοιμάζει εκδηλώσεις για να «διερευνηθούν οι σύγχρονοι τρόποι προβολής, προώθησης και διάδοσης του βιβλίου στην Ελλάδα και διεθνώς». Το αφιέρωμα περιλαμβάνει έξι θεματικές ενότητες, με διαφορετικές πτυχές του θέματος. Προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν Ελληνες και ξένοι διανοητές και επαγγελματίες των ΜΜΕ για να καταθέσουν τις εμπειρίες, απόψεις και προτάσεις τους και για «νέους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους διάδοσης και προώθησης του βιβλίου». Μεταξύ άλλων θα επισημανθεί ο ρόλος της βιβλιοκριτικής, των ραδιο-τηλεοπτικών εκπομπών λόγου, η συμβολή τους και το μέλλον τους, θα αναλυθεί η σχέση του βιβλίου με τον Τύπο, με έμφαση στο διαδίκτυο (ιστολόγια, ηλεκτρονικά περιοδικά κλπ).

Σκοπός της Γιορτής είναι «η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και καλύτερη προβολή και προώθηση του βιβλίου, αυτής της ανεξάντλητης και αναντικατάστατης πηγής μόρφωσης και ψυχαγωγίας. Η υπογράμμιση του σημαντικού ρόλου του βιβλίου στην ανάπτυξη του πνεύματος του ανθρώπου και της σκέψης του πολίτη που μοχθεί για την πρόοδο και ανησυχεί για το μέλλον, γίνεται πιο επιτακτική στις δύσκολες μέρες μας, μέρες κρίσης πολιτισμών και αξιών».

Η 30ή Γιορτή Βιβλίου διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ, με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, της Α' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Χορηγός επικοινωνίας, μεταξύ άλλων, είναι και ο ραδιοφωνικός «902 Αριστερά στα FM».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ