Παρασκευή 20 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αμπάς: «ζωντανός ο Τζόνστον»

Βήματα προόδου στην κατεύθυνση της άρσης του οικονομικού αποκλεισμού «βλέπει» ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος που περιοδεύει σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Ο Αλαν Τζόνστον, ανταποκριτής του BBC, είναι ζωντανός και γνωρίζουμε ποια οργάνωση τον κρατά, υποστήριξε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, επικαλούμενος τις τελευταίες πληροφορίες που έχει από τις παλαιστινιακές μυστικές υπηρεσίες, συμπληρώνοντας ότι «περισσότερα στοιχεία δε δίνονται για τη δική του ασφάλεια μέχρις ότου επιλυθεί το θέμα». Ο Αμπάς έκανε τις δηλώσεις αυτές στη Στοκχόλμη, όπου είχε επαφές με τη σουηδική ηγεσία στο πλαίσιο των προσπαθειών της παλαιστινιακής ηγεσίας για άρση του οικονομικού αποκλεισμού που έχει επιβληθεί μετά την εκλογή της «Χαμάς».

Ο Αμπάς μίλησε για «ορισμένα θετικά βήματα» στην κατεύθυνση αυτή, ενώ ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών δήλωνε ότι «αναζητείται ένας μηχανισμός επανάληψης της χορήγησης άμεσης βοήθειας προς τους Παλαιστινίους». Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, που συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας, τόνιζε ότι το «Ισραήλ δεν επιθυμεί πόλεμο με τη Συρία, αλλά αν γίνουν λανθασμένοι χειρισμοί και υπολογισμοί δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο». Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συναντήσεις του Γκέιτς με Ισραηλινούς αξιωματούχους κυριάρχησε το ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος και η ανάγκη να αντιμετωπιστεί με διπλωματικό τρόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ