Τρίτη 24 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Προετοιμασία για απεργία και εκλογές

Πλούσια εμπειρία για την κατάσταση στους τόπους δουλιάς αλλά και τα θετικά βήματα που έχουν ήδη σημειωθεί στη μικρή ως σήμερα ζωή του Συνδικάτου, κατατέθηκε την περασμένη Κυριακή, στην απολογιστική Συνέλευση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν, πέρα από την Πρωτομαγιάτικη απεργία, να πάρουν μέρος στην απεργία της 15ης του Μάη, με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Το Συνδικάτο στις 5, 6 και 7 Μάη προχωρά σε εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης (Γ' Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνη, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας).

«Φοβούνται ότι οι εργαζόμενοι από τη στιγμή που συνειδητοποιήσουν τη θέση, την τάξη τους, θα συνειδητοποιήσουν και τη δύναμή τους...» τόνισε ένας εργαζόμενος αναφερόμενος στο πώς αντέδρασαν οι εργοδότες στην αποφασιστική παρουσία του Συνδικάτου στην περιφρούρηση της απεργίας της 29ης Μάρτη.

Ο γόνιμος προβληματισμός ανέδειξε την ανάγκη να δυναμώσει το Συνδικάτο, ώστε οι χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών να παλέψουν οργανωμένα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. Η ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, οι σοβαροί επαγγελματικοί κίνδυνοι, η στρατηγική σημασία του κλάδου και η αυξανόμενη κερδοφορία των επιχειρήσεων την ώρα που επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης και συρρικνώνονται τα εργατικά δικαιώματα, ήταν μερικά μόνο από τα ζητήματα στα οποία επικεντρώθηκε η συνέλευση, στην οποία ήταν ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ