Τρίτη 24 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Συντριπτικό... ΚΑΤαγμα

Επισφαλή χαρακτηρίζει τη λειτουργία όλων των τμημάτων η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

«Στο κόκκινο» έχει φτάσει η λειτουργία του νοσοκομείου ΚΑΤ, με επικίνδυνες συνέπειες για τους ασθενείς, λόγω της έλλειψης προσωπικού, όπως επιβεβαιώνει και η δραματική προειδοποίηση της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, Χρυσούλας Βεργίνη, ένα μήνα πριν, ότι «η νοσηλεία και η παροχή φροντίδας σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου είναι επισφαλής».

Μετά από έγγραφο της Διεύθυνσης του Αναισθησιολογικού Τμήματος του ΚΑΤ για την έλλειψη προσωπικού στο τμήμα, η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας απάντησε (8/3/2007) εγγράφως αποκαλύπτοντας τη δραματική γύμνια του νοσοκομείου από προσωπικό. «Ολα τα τμήματα, αναφέρει η διευθύντρια, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Το αποδεκτό, συνεχίζει η διευθύντρια, ποσοστό κάλυψης θέσεων νοσηλευτών είναι 1,9 νοσηλευτές ανά νοσηλευτική κλίνη. Στο νοσοκομείο μας το ποσοστό αυτό είναι στο 1 ανά νοσηλευτική κλίνη. Την παρούσα χρονική στιγμή ο αριθμός των ενεργών εργαζομένων νοσηλευτικού προσωπικού είναι περίπου 500 άτομα. Για να φτάσουμε το αποδεκτό ποσοστό 1,9 χρειαζόμαστε επιπλέον 530 άτομα. Δηλαδή 1.030 ενεργούς εργαζομένους νοσηλευτικού προσωπικού. Ομως, το νοσηλευτικό προσωπικό αντί να αυξάνεται, σταδιακά μειώνεται. Κατά τα έτη 2005-2006 έφυγαν 75 άτομα, από τα οποία κανένα δεν έχει αντικατασταθεί»...

Μία νοσηλεύτρια για 6 χειρουργημένους!

Ακολούθησε (28/3/2007) έγγραφο της Διεύθυνσης του Αναισθησιολογικού Τμήματος προς τη Διοίκηση του ΚΑΤ για το «δυσεπίλυτο πρόβλημα της έλλειψης βοηθητικού προσωπικού (δηλ. νοσηλεύτριες αναισθησιολογικού, τραυματιοφορείς χειρουργείου, κλπ)» στο οποίο αναφέρει: «Το μεσημέρι μετά τις 15.00 παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχουν πέντε ή έξι ασθενείς στην ανάνηψη, με μια νοσηλεύτρια να τους φροντίζει. Η δε μεταφορά των ασθενών στις κλινικές όπου νοσηλεύονται καθυστερεί απαράδεκτα πάνω από δύο ώρες, λόγω έλλειψης τραυματιοφορέων χειρουργείου».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι στο Αναισθησιολογικό Τμήμα θα συνταξιοδοτηθούν τέσσερις νοσηλεύτριες και καταλήγει: «Ηδη το αναισθησιολογικό τμήμα εργάζεται χωρίς να αγγίζει τα διεθνή όρια ασφαλείας αλλά, με ανασφάλεια πλέον. Παρακαλούμε για την πρόσληψη τουλάχιστον έξι νοσηλευτριών αναισθησιολογικού τμήματος και ικανό αριθμό τραυματιοφορέων, για να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να μειώσουμε τον αριθμό των χειρουργείων, με στόχο την ασφάλεια των ασθενών».

Ηδη, λόγω των ελλείψεων, είναι κλειστές τρεις από τις 14 χειρουργικές αίθουσες και η διοίκηση ετοιμάζεται να εκχωρήσει σε εργολάβους -μετά την καθαριότητα και τη φύλαξη- και την υπηρεσία των τραπεζοκόμων.


Γ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ