Σάββατο 19 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗ
Προσωπικότητες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής συλλυπούνται

Αθρόα συνεχίζεται η αποστολή συλλυπητηρίων τηλεγραφημάτων κοινωνικοπολιτικών παραγόντων και προσωπικοτήτων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και στους οικείους του για την απώλεια του Β. Εφραιμίδη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος απέστειλε προς τους οικείους του το ακόλουθο τηλεγράφημα:

«Τον Βασίλη Εφραιμίδη γνώρισα τελευταίως και διαπίστωσα την καλοσύνη του, την επιθυμία του για διάλογο, τον σεβασμό του στην άλλη άποψη και την αγάπη του προς την παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, του Πόντου. Ηταν ένας άνθρωπος που ευχαρίστως μπορούσε κανείς να συζητήσει μαζί του. Συλλυπούμαι θερμά όλους τους οικείους του. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά του τονίζει:

«Βρισκόμενος εκτός Αθηνών πληροφορήθηκα αιφνίδια απώλεια αγαπητού συναδέλφου και φίλου Βασίλη Εφραιμίδη. Δεχθείτε ειλικρινή συλλυπητήριά μου για την απώλεια του εξαίρετου ανθρώπου και αγωνιστή που ετίμησε τη Βουλή των Ελλήνων και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αφιέρωσε με πίστη και συνέπεια στις αρχές και τις ιδέες του ολόκληρη τη ζωή του, στην υπηρεσία του λαού και της πατρίδος του».

Η υφυπουργός Υγείας, Χριστίνα Σπυράκη, σημειώνει: «Θερμά συλλυπητήρια».

Ο Παρασκευάς Αυγερινός, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει:

«Τα θερμά μου συλλυπητήρια για το θάνατο του αγαπητού φίλου και συναδέλφου Βασίλη Εφραιμίδη».

Η Μαριέττα Γιαννάκου - Κουτσίκου, βουλευτής Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει:

«Για την απώλεια του συναδέλφου και διακεκριμένου στελέχους του ΚΚΕ Βασίλη Εφραιμίδη, δεχτείτε τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ο Κώστας Τσίμας, βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει:

«Για το θάνατο του αγαπητού φίλου και αγωνιστή Βασίλη Εφραιμίδη εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Ο Κώστας Καζάκος σημειώνει:

«Ο θίασός μας βρισκότανε στο Μεσολόγγι, όταν μάθαμε το θάνατο του αγαπημένου μας Βασίλη Εφραιμίδη. Η αγωνιστικότητά του, η οξυδέρκεια, η ευθυκρισία του και το απαράμιλλο κομματικό του ήθος θα φωτίζουν το δρόμο των κομμουνιστών».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Αντώνης Ρουπακιώτης, αναφέρει:

«Ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλεια του άκαμπτου λαϊκού αγωνιστή, άξιου εκπροσώπου του ελληνικού λαού στο εθνικό και ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προβεβλημένου στελέχους του ΚΚΕ, Βασίλη Εφραιμίδη».

Ο πρόεδρος Νομαρχιών Ελλάδας, Θεόδωρος Κατριβάνος, αναφέρει:

«Δεχθείτε τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου για το θάνατο του Βασίλη Εφραιμίδη. Στάθηκε στη ζωή του αλύγιστος και συνεπής αγωνιστής. Ολόκληρη τη ζωή του την έδωσε για το λαό του. Δικαιούται να είναι αγέραστη η μνήμη του και η ευγνωμοσύνη για την προσφορά και τις θυσίες του».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, τονίζει:

«Δεχθείτε τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Η εμπειρία, το κύρος και η συμβολή του εκλιπόντος στα πολιτικά δρώμενα της χώρας αφήνουν δυσαναπλήρωτο κενό».

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Κώστας Παττακός, τονίζει:

«Για τον θάνατο του μεγάλου αγωνιστή της Αριστεράς Β. Εφραιμίδη θερμά συλλυπητήρια».

Ο δήμαρχος Νίκαιας, Βασίλης Τράπαλης, σημειώνει:

«Θερμά συλλυπητήρια για το χαμό του κυρίου Εφραιμίδη Βασίλη».

Ο Κώστας Νάσης, ΓΓ του Αγροτικού Κόμματος, τονίζει:

«Με βαθιά θλίψη και πόνο, εκφράζω τα ειλικρινή μου αισθήματα για τον ανεπάντεχο χαμό του Βασίλη Εφραιμίδη. Τι να πρωτοπεί κανείς για το Βασίλη Εφραιμίδη; Ανθρωπος, διαλεκτός σ' όλα του. Αγωνιστής, ακατάβλητος, ασυμβίβαστος και αλύγιστος, μια ζωή ολόκληρη, ως το στερνό του ταξίδι. Απ' όπου κι αν πέρασε, έβαζε τη σφραγίδα του. Καταξιωνόταν και καταξίωνε. Και ιδιαίτερα το κόμμα του στο οποίο ανήκε, το ΚΚΕ. Παντού και πάντα, όπου το εξέφραζε, κατά οποιοδήποτε τρόπο, το εκπροσωπούσε επάξια και το 'βγαζε ασπροπρόσωπο. Μόνιμο πάθος του ήταν, στη μακρινή διαδρομή του, τα δίκια των μυριάδων εκμεταλλευομένων από τους ελάχιστους εκμεταλλευτές.

Θα μείνει αλησμόνητος, παρακαταθήκη και διδαχή για τους απογόνους του και τη νεολαία μας.

Σ' αυτά, νομίζω, ότι διερμηνεύω και τα αισθήματα όλων των αγροτών που κατά οποιοδήποτε τρόπο τον γνώρισαν και τον άκουσαν».

Ο αντιστασιακός Απόστολος Σάντας σημειώνει:

«Θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του αγωνιστή Βασίλη Εφραιμίδη».

Ο Μπάμπης Παπαγιαλιάς, μέλος της ΕΕ της ΕΔΑ, αναφέρει:

«Με οδύνη δέχθηκα το απροσδόκητο πικρό μήνυμα για το θάνατο του αξέχαστου φίλου και συναγωνιστή Βασίλη Εφραιμίδη. Σεμνός, συνεπής, αδιαπραγμάτευτος και ασυμβίβαστος επαναστάτης κομμουνιστής υπήρξε ο Βασίλης Εφραιμίδης. Η Δημοκρατία και η Αριστερά ορφάνεψαν από έναν πολιτικό γίγαντα. Δεχθείτε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Ο πρώην ευρωβουλευτής Δημήτρης Δεσύλλας αναφέρει:

«Για τον απροσδόκητο θάνατο του Βασίλη Εφραιμίδη, παλαίμαχου και αξέχαστου αγωνιστή της Αριστεράς, της δημοκρατίας και της ειρήνης, θερμά συλλυπητήρια».

Ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Στέλιος Λογοθέτης σημειώνει:

«Σας εκφράζω τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια για το θάνατο του Βασίλη Εφραιμίδη, ακούραστου αγωνιστή της δημοκρατίας, ο οποίος υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή με συνέπεια τους αγώνες του λαού μας επηρεάζοντας τελικά με το παράδειγμά του τους νέους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ