Κυριακή 6 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Η μόνιμη στήλη, «Το Απόλυτο Ρόδο», του συντρόφου μας Γιώργου Κακουλίδη, του αγαπητού μας ποιητή - λογοτέχνη, συντροφεύει τους αναγνώστες - αδιάλειπτα, εδώ και επτά χρόνια - της κυριακάτικης έκδοσης του «Ριζοσπάστη». Η πένα του, αιχμηρή, καυστική, λυρική, γλυκόπικρη. Πένα προβληματισμού με φιλοσοφικές προεκτάσεις, άλλοτε οργισμένη και άλλοτε αισιόδοξη. Παρούσα, πάντα, η μαρξιστική θεώρηση της ζωής.

Τα κείμενά του, «όαση» στον κατακλυσμό από «σκουπίδια» που δεχόμαστε καθημερινά. Η «ματιά» του, ταξιδευτής μας στον κόσμο της ποιοτικής λογοτεχνίας.

Ακούραστα μαχόμενος, βάζει τα πράγματα στη θέση τους και τα λέει με το όνομά τους. Μέσα από τα γραπτά του, καταλαβαίνουμε ότι δεν πρόκειται για κάποιον σνομπ, δήθεν, απόμακρο καλλιτέχνη. Αλλά για κάποιον που ονειρεύεται και παλεύει για μια καλύτερη κοινωνία, αποδεικνύοντάς το και με τα έργα και με τη στάση ζωής του.

Ολα τα κείμενα της στήλης του «ανοίγουν φτερά» μέσα από μια καλαίσθητη έκδοση υπό τον τίτλο «Το απόλυτο ρόδο - Κείμενα πολιτικής και αισθητικής από την καθημερινότητα», ελπίζοντας να συντροφεύσουν και αναγνώστες πέρα απ' αυτούς του «Ρ».

«Τη μια Κυριακή γροθιά στο στομάχι. Την επόμενη χαμόγελο καρδιάς. Κάθε Κυριακή δημιουργικοί προβληματισμοί, ανησυχίες, ερωτήματα.

Κάποιες Κυριακές δυναμική κριτική, πρωτοπόρα σύλληψη, μεγάλες αλήθειες.

Κάποιες άλλες, μεταφυσικές οι συγκρούσεις και οι σκέψεις. Υπερκόσμιες συνεντεύξεις. Αντιθέσεις συναισθημάτων και ωμής πραγματικότητας.

Ολες τις Κυριακές βαθύς σεβασμός - εκτίμηση στους Αγωνιστές, στους Μαχητές της Ζωής. Στο παρελθόν και το παρόν, με το βλέμμα στο μέλλον...», γράφει εύστοχα, ανάμεσα στ' άλλα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ και διευθυντής του «Ριζοσπάστη» που προλογίζει την έκδοση.

Εμείς ελπίζουμε και ευχόμαστε, ο λόγος και οι σκέψεις του να φτάσουν όσο μακρύτερα γίνεται...

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μαραθιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ