Πέμπτη 26 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Ξερίζωσαν τα δέντρα για χάρη των χορηγών

Η ακριβοπληρωμένη από το λαό επένδυση που έγινε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ ήταν εμπόδιο για τους ανθρώπους της ΟΥΕΦΑ

Τα δέντρα, τα οποία ας σημειωθεί κόστισαν και πανάκριβα, φαίνεται να πληρώνουν το... μάρμαρο προκειμένου να στηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το πανηγύρι των χορηγών γύρω από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στις 23 Μάη στο ΟΑΚΑ. Μια διοργάνωση όπου η εμπορευματοποίησή της κορυφώνεται με τη διεξαγωγή του τελικού όπου τον πρώτο λόγο ακόμα και για τα εισιτήρια έχουν οι χορηγοί. Οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ βρίσκονται ήδη στη χώρα μας προετοιμάζοντας καλύτερα το χώρο αφού τα θέλουν όλα τέλεια και όπως απαιτούν οι πολυεθνικές. Στα πλαίσια μάλιστα αυτά αίσθηση έχει προκαλέσει η ενέργεια που καταγγέλθηκε από εργαζόμενους στο ΟΑΚΑ στην τηλεόραση του «902» και στην εκπομπή «Αθλητικό Ραντεβού», ότι άνθρωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ξερίζωσαν δέντρα που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου. Αιτία για αυτό αποτέλεσε το στήσιμο σκηνών όπου αναμένεται να φιλοξενήσουν διαφημιστικό υλικό των χορηγών της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή ο εργαζόμενος στο ΟΑΚΑ Θεοδόσης Χιτζόγλου, αποκάλυψε ότι όσοι εργάζονταν εκείνη την ώρα έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν τους ανθρώπους της ΟΥΕΦΑ να βγάζουν τα συγκεκριμένα δέντρα. Τα οποία, συν τοις άλλοις, σύμφωνα με τον εργαζόμενο, πρόκειται για ακριβή επένδυση αφού είναι ένα συγκεκριμένο είδος πλατανιών τα οποία είχαν τοποθετηθεί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με τον Θεοδόση Χιτζόγλου, η απάντηση των υπευθύνων για αυτό το περιστατικό είναι ότι τα δέντρα δεν κόπηκαν από τη ρίζα αλλά βγήκαν με ειδικά μηχανήματα και θα επανατοποθετηθούν. Εντούτοις, μαρτυρίες των εργαζομένων αποκαλύπτουν το αντίθετο (ότι υπήρξαν δέντρα κανονικά κομμένα). «Τη στιγμή που η πόλη της Αθήνας χρειάζεται περισσότερο πράσινο αλλά και αθλητικούς χώρους, κάποιοι, προκειμένου να εξυπηρετήσουν συμφέροντα που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό αλλά με την εμπορευματοποίηση, δε διστάζουν να κάνουν αυτές τις ενέργειες. Και μάλιστα σε κάτι που έχει ακριβοπληρώσει ο ελληνικός λαός» δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Αθλητικό Ραντεβού» ο Θεοδόσης Χιτζόγλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ