Σάββατο 28 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζωγραφική και γλυπτική

Εργο του Βρασίδα Τσούχλου
Εργο του Βρασίδα Τσούχλου
Το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών «Αποψη» (Δεινοκράτους 35, Κολωνάκι), με τη συμπλήρωση 26 χρόνων από το θάνατο του Βρασίδα Τσούχλου (1904-1981), διοργανώνει στο ατελιέ του ζωγράφου μεγάλη αναδρομική έκθεση με πάνω από 80 έργα μεγάλων διαστάσεων (λάδια) και μικρότερων (ακουαρέλες και σχέδια) από τη συνολική πορεία του. Πρόκειται για προσωπογραφίες, γυμνά και τοπία. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 7/5 (8μ.μ.). Για το ζωγράφο και το έργο του θα μιλήσει ο τεχνοκριτικός Χάρης Καμπουρίδης.

Με μακρόχρονη σταδιοδρομία στη ζωγραφική και τη θεωρία της αισθητικής ο Βρασίδας Τσούχλος, ελάχιστες φορές εξέθεσε συγκεντρωμένη την καλλιτεχνική του δουλιά. Αφοσιωμένος, επιπλέον, απόλυτα στην τέχνη του, ακόμη λιγότερο ασχολήθηκε με τη διάθεση των έργων του. Γι' αυτό το λόγο το σύνολο σχεδόν του έργου του βρίσκεται συγκεντρωμένο στο ίδιο του το ατελιέ, στο οποίο και θα εκτεθούν, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να τα απολαύσουν και να εκτιμήσουν, όπως σημείωνε η Β. Σπηλιάδη, «τη μαστοριά, το σεβασμό και την προσήλωση στους κανόνες που συνδέουν το ζωγράφο με την παράδοση, δηλαδή την ιστορία του ανθρώπου».

Μέχρι 21/5 στο «ArtSpace» (Ι. Δροσοπούλου 18) παρουσιάζεται η έκθεση «Κλειδοκύμβαλα της σιωπής», με γλυπτά και κατασκευές του Νίκου Κλάδη. Ο καλλιτέχνης συνδυάζει το μάρμαρο, την πέτρα και μέταλλα. Αντικείμενα της καθημερινότητας παίρνουν άλλη διάσταση στα έργα του. Εμπνεόμενος αυτή τη φορά από μουσικά όργανα αναζητεί την ταυτότητά τους.

Εως 6/5 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66), φιλοξενείται έκθεση (ζωγραφική, εικονογράφηση, φωτογραφία) με τίτλο «Γεωργιανοί Καλλιτέχνες - Δημιουργοί στην Ελλάδα».

Εως 19/5 διαρκεί η έκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Ευθυμίου στην γκαλερί «Αδάμ» (Νεοφ. Βάμβα 5). Η δημιουργός γεννήθηκε στην Αυστραλία και σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ Αθήνας με δασκάλους τους: Δημοσθένη Κοκκινίδη και Δημήτρη Μυταρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ