Τετάρτη 2 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Αποχωρεί από ΔΝΤ και ΠΤ

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βενεζουέλας από όλους τους διεθνείς οργανισμούς, τους οποίους η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι απολύτως υποταγμένοι στα συμφέροντα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ούγο Τσάβες ανακοινώνοντας συνάμα την αποχώρηση από την Παγκόσμια Τράπεζα (ΠΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

«Ανακοινώνω την αποχώρησή μας από την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πρέπει να μας επιστρέψουν τα κεφάλαια», τόνισε ο Τσάβες σε τηλεοπτικό του μήνυμά του προς το έθνος με αφορμή την Πρωτομαγιά. Μάλιστα χαρακτήρισε τους οργανισμούς «μηχανισμούς του ιμπεριαλισμού», που έχουν στόχο την εκμετάλλευση των φτωχών χωρών. Υπενθυμίζεται ότι η Βενεζουέλα αποπλήρωσε νωρίτερα της προθεσμίας δάνεια και χρέη και προς τους δύο οργανισμούς.

«Είναι καλύτερα να αποχωρήσουμε, πριν αρχίσουν να μας ληστεύουν», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει για την απόφασή του τους δύο οικονομικούς οργανισμούς.

Ο Ούγο Τσάβες άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, στον οποίο δε συμμετέχει η Κούβα από το 1962.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ