Τετάρτη 2 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
«Ο ιμπεριαλισμός υπεύθυνος για τη γενοκτονία»

Επίσκεψη στην Παλαιστίνη του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, με αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου

Χτες, Πρωτομαγιά, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις των λαϊκών οργανώσεων στο Ισραήλ

Associated Press

Χτες, Πρωτομαγιά, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις των λαϊκών οργανώσεων στο Ισραήλ
Η «Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο», του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διοργάνωσε επίσκεψη μελών του Σώματος, στην Παλαιστίνη. Χτες οι ευρωβουλευτές συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό της παλαιστινιακής κυβέρνησης, Ισμαήλ Χανίγια, αλλά και με τους υπουργούς Οικονομίας, Παιδείας και Δικαιοσύνης, ενώ σήμερα θα δουν τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Στην αποστολή συμμετείχαν και δύο Ελληνες ευρωβουλευτές, ο Γιώργος Τούσσας από το ΚΚΕ και η Ρόδη Κράτσα από τη ΝΔ.

Ο Γ. Τούσσας μιλώντας στο «Ρ» σημείωσε ότι «η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα αποτυπώνεται στα παλαιστινιακά εδάφη, στη Λωρίδα της Γάζας και στην ευρύτερη περιοχή, με την παρουσία των ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής - που συνεχίζουν τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού - να ενισχύεται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Το τείχος του αίσχους επεκτείνεται χωρίζοντας όχι μόνο Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, αλλά και τον ίδιο το λαό της Παλαιστίνης.

Χτες το πρωί η αντιπροσωπεία, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της παλαιστινιακής κυβέρνησης, παρά τις προσπάθειες, τους εκβιασμούς και τις απειλές, τόσο από την ΕΕ, αλλά και από άλλους παράγοντες, που στόχο είχαν να την αποτρέψουν, στη Λωρίδα της Γάζας, αποδεικνύοντας, ότι το πολιτικό και οικονομικό εμπάργκο που επέβαλε το Ισραήλ στην Παλαιστίνη, με τη συναίνεση των ΗΠΑ και της ΕΕ, έχει επιφέρει αύξηση της ανεργίας κατά 70% περίπου, δραματική άνοδο των ποσοστών φτώχειας, της εξαθλίωσης, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στην Παιδεία και την Πρόνοια».

Καταλήγοντας ο Γ. Τούσσας σημείωσε ότι «όπως τονίστηκε και από διάφορους μαζικούς φορείς η υπάρχουσα κατάσταση συνδέεται άμεσα με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ για τη σύνθεση της "Νέας Μέσης Ανατολής", ωστόσο ο παλαιστινιακός λαός, περήφανος συνεχίζει την πάλη του για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και το ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα αυτό».

  • Στο Ισραήλ πιέζεται, και από βουλευτές του κόμματός του, να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Ολμέρτ μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του δικαστή Βίνογκραντ για τον πόλεμο στο Λίβανο, όπου του αποδίδονται ευθύνες (όπως και στον υπουργό Αμυνας Περέτζ και τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ, Χαλούτζ) για σοβαρές παραλείψεις. Στο μεταξύ παραιτήθηκε, ήδη, ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, Εϊτάν Κάμπελ, του Εργατικού Κόμματος, καλώντας σε απόσυρση της εμπιστοσύνης από τον Ολμέρτ. Την ίδια ώρα, μετά το θάνατο 3 μαχητών της «Χαμάς», το Σάββατο, από ισραηλινά πυρά, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Ισμαήλ Χανίγια προειδοποίησε ότι «αν συνεχιστεί αυτή η ισραηλινή πολιτική, θα υπάρξει νέα Ιντιφάντα».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναντήσεις Ερντογάν με εκπροσώπους των Παλαιστινίων (2023-07-27 00:00:00.0)
Στη Μόσχα μεταβαίνει υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της «Χαμάς» (2022-09-09 00:00:00.0)
Επαφές Βρετανών με τον Χανίγια για τον Τζόνστον (2007-04-06 00:00:00.0)
Ισραηλινή εισβολή και κλιμάκωση ενδοπαλαιστινιακών συγκρούσεων (2007-01-05 00:00:00.0)
Νέο δολοφονικό επεισόδιο στην εσωτερική αντιπαράθεση (2006-12-14 00:00:00.0)
Προβληματισμός για την επιβίωση της Παλαιστινιακής Αρχής (2006-08-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ