Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Στη Μόσχα μεταβαίνει υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της «Χαμάς»

Νέα δολοφονία 17χρονου Παλαιστίνιου από τις κατοχικές δυνάμεις

Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης «Χαμάς» με επικεφαλής τον αρχηγό της Ισμαήλ Χανίγια σχεδιάζει να μεταβεί την Κυριακή στη Μόσχα, προκειμένου να ξεκινήσει τη Δευτέρα «πολύ σημαντικές» συζητήσεις πάνω σε σειρά προτάσεων που αφορούν τη συγκρότηση ενός «ενιαίου, εθνικού παλαιστινιακού μετώπου» κατά της ισραηλινής κατοχής και σε ιδέες για την ανασυγκρότηση της Λωρίδας της Γάζας με ρωσικά κεφάλαια.

Τις πληροφορίες αυτές ανέφερε χτες η αραβική εφημερίδα Ασάρκ αλ Αουσάτ, επισημαίνοντας πως η αποστολή της αντιπροσωπείας της «Χαμάς» στη Μόσχα γίνεται μετά την ένταση των ρωσο-ισραηλινών σχέσεων που άρχισε να εκδηλώνεται από τον περασμένο Μάη, με αφορμή τη φερόμενη συνδρομή των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία.

Νωρίτερα ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγεχ συνάντησε τη Νορβηγίδα ειδική απεσταλμένη για τη Μέση Ανατολή Χίλντα Χάραλνστοντ, ζητώντας την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας, προκειμένου να επιτραπεί η διεξαγωγή παλαιστινιακών εκλογών στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία εμποδίζουν οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις. Την ενημέρωσε επίσης για την κλιμακούμενη βία των κατοχικών αρχών σε βάρος του παλαιστινιακού λαού σε Λωρίδα Γάζας και Δυτική Οχθη, όπως είναι οι καθημερινές δολοφονίες και συλλήψεις νεαρών (ακόμη και εφήβων ή παιδιών) Παλαιστινίων, οι εισβολές και οι αποκλεισμοί σε χωριά και πόλεις, οι λεηλασίες παλαιστινιακής γης και περιουσιών από Εβραίους εποίκους με τη στήριξη του ισραηλινού στρατού, κ.ά.

Νέα δολοφονία Παλαιστίνιου εφήβου

Χτες, άλλος ένας Παλαιστίνιος έφηβος μόλις 17 ετών σκοτώθηκε από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών, με τη δικαιολογία ότι επιχείρησε να τους επιτεθεί... με ένα σφυρί. Η δολοφονία του εφήβου Χάιθαμ Μουμπακάρ έγινε κοντά στο χωριό Μπεϊτίν στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, το ισραηλινό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΚΑΝ μετέδωσε χτες πως Ισραηλινοί και Καταριανοί αξιωματούχοι πραγματοποιούν άμεσα συνομιλίες, με στόχο να επιτραπεί σε Ισραηλινούς φιλάθλους τον Νοέμβρη να παρακολουθήσουν τους αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζει τις απειλές το Ισραήλ (2008-02-13 00:00:00.0)
Ισραηλινές προκλήσεις και φημολογίες (2007-08-24 00:00:00.0)
Προκλητικό το Ισραήλ, μπλοκάρει την επιστροφή Χανίγια (2006-12-15 00:00:00.0)
Οξύνονται οι ισραηλινές πιέσεις (2006-02-17 00:00:00.0)
«Τρέμει» η εκεχειρία (2005-05-04 00:00:00.0)
Ευθείες απειλές Σαρόν κατά Αραφάτ (2004-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ