Πέμπτη 10 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Προβληματισμός για την επιβίωση της Παλαιστινιακής Αρχής

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΖΕΝΙΝ.--

Την έναρξη ενός έκτακτου διαλόγου μεταξύ των παρατάξεων της παλαιστινιακής πολιτικής σκηνής αλλά και των θεσμών της ζήτησε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, δεδομένης της συνέχισης της ισραηλινής ισοπεδωτικής επίθεσης κατά των παλαιστινιακών εδαφών, και κυρίως της Λωρίδας της Γάζας. Ο Ισμαήλ Χανίγια απευθύνθηκε στο παλαιστινιακό κοινοβούλιο, που συνεδρίασε εκτάκτως στη Ραμάλα, διά μέσου τηλεδιάσκεψης από την πόλη της Γάζας, όπου βρίσκεται εγκλωβισμένος.

«Πρέπει να συζητήσουμε όλοι μαζί για το μέλλον της Παλαιστινιακής Αρχής», υποστήριξε ο Χανίγια, με δεδομένη την άρνηση του Ισραήλ να «αποδεχτεί τα αποτελέσματα των παλαιστινιακών εκλογών». Ο Χανίγια τόνισε ότι οι απόπειρες δολοφονίας, οι συλλήψεις και οι συνεχείς επιθέσεις κατά υψηλόβαθμων στελεχών της «Χαμάς» και κατά συνέπεια της κυβέρνησης, αλλά και των στοιχειωδών υποδομών, δημιουργούν νέα δεδομένα. «Πρέπει να δούμε αν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να λειτουργήσει η Παλαιστινιακή Αρχή», κατέληξε ο Χανίγια, καλώντας σε διάλογο τις πολιτικές παρατάξεις, την κυβέρνηση, την προεδρία αλλά και πολιτικές προσωπικότητες της χώρας.

Την ίδια στιγμή, ισραηλινό ελικόπτερο εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή με ρουκέτες κατά προσφυγικού καταυλισμού στην Τζενίν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 2 Παλαιστινίους. Μέχρι το βράδυ, δεν είχαν γνωστοποιηθεί οι ταυτότητές τους ή αν επρόκειτο για μαχητές ή αμάχους. Επίσης, δεν είχε ανακοινωθεί αριθμός τραυματιών.

Αργά το απόγευμα, ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε νέα αεροπορική επιδρομή στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, αυτή τη φορά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν, τουλάχιστον, 3 Παλαιστίνιοι (εκ των οποίων 1 3χρονο κοριτσάκι) και να τραυματιστούν αρκετοί άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ