Πέμπτη 10 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Απαγορεύθηκαν Pepsi και Coca-Cola στην Κεράλα

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Η κυβέρνηση στο ομόσπονδο κρατίδιο Κεράλα της Ινδίας απαγόρευσε χτες την παραγωγή και την πώληση των αεριούχων αναψυκτικών της Πέπσι και της Κόκα-Κόλα μετά την αποκάλυψη ότι περιέχουν επικίνδυνα υψηλά ποσοστά εντομοκτόνων.

Η κρατιδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έλαβε την απόφαση αυτή διότι τα αεριούχα αναψυκτικά που παράγουν οι θυγατρικές εταιρείες των δύο αμερικανικών πολυεθνικών κολοσσών στην Ινδία αποτελούν «κίνδυνο για τη δημόσια υγεία». Οι δύο εταιρείες, με ανακοινωθέντα τους, υποστήριξαν ότι τα προϊόντα τους είναι «ασφαλή» προς κατανάλωση. Αλλα πέντε κρατίδια έχουν ήδη ανακοινώσει την απαγόρευση πώλησης των αναψυκτικών αυτών σε σχολεία, πανεπιστήμια και νοσοκομεία, όμως η κυβέρνηση της Κεράλα - υπό το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) - είναι η πρώτη που απαγόρευσε πλήρως την παραγωγή, διακίνηση και πώληση των προϊόντων της Πέπσι και της Κόκα Κόλα, εμβληματικών εταιρειών της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.

Ερευνα που είχε διενεργηθεί σε δείγματα των αναψυκτικών σε 12 ομόσπονδα κρατίδια της Ινδίας αποκάλυψε ότι περιείχαν επικίνδυνα υψηλά ποσοστά εντομοκτόνων, πολύ υψηλότερα απ' ό,τι είχε διαπιστωθεί σε αντίστοιχη ανάλυση που είχε γίνει πριν τρία χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ