Πέμπτη 10 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Παίζοντας με τη φωτιά

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.--

Σε κλοιό τρεις ξένες τράπεζες από τους διαδηλωτές, που στηρίζουν τον πρώην δήμαρχο της πρωτεύουσας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, απαιτώντας πλήρη επανακαταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών της 2 Ιούλη, τη μέρα μάλιστα που άρχισε η μερική επανακαταμέτρηση όπως αποφάσισε το Ανώτατο Εκλογοδικείο.

Μάλιστα, την Τρίτη το απόγευμα - πρώτες πρωινές ώρες χτες τοπική ώρα Ελλάδας - πορεία προς την έδρα του Ανώτατου Δικαστηρίου πραγματοποίησαν χιλιάδες οπαδοί του «ηττημένου» Λόπες Ομπραδόρ, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Σώματος να προχωρήσει σε επανακαταμέτρηση του 9% των ψήφων, ενώ η τελική απόφαση για το ποιος κέρδισε τις εκλογές θα ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτέμβρη.

Μάλιστα, την τελευταία βδομάδα χιλιάδες οπαδοί του κυριολεκτικά κατασκήνωσαν στους κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πρωτεύουσας, προκαλώντας τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά και οικονομική ζημιά σε δεκάδες καταστήματα της τάξης των 23 εκατ. δολαρίων. Το μεσημέρι της Τρίτης (τοπική ώρα) οι οπαδοί του Λόπες Ομπραδόρ κατέλαβαν και σταθμούς διοδίων. Την ίδια στιγμή, η πολιτεία Οαξάκα παραμένει σε ρυθμό εξέγερσης, από τον περασμένο Ιούνη με αίτημα την παραίτηση του κυβερνήτη ενώ η αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα για να μπορέσει να σπάσει τον κλοιό των διαδηλωτών γύρω από το υπουργείο Οικονομικών της πολιτείας του νότιου Μεξικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ