Παρασκευή 4 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΑΠ - ΝΔΦΚ
Υπερήφανοι υποστηρικτές της πολιτικής της ΝΔ

Ως επιχείρημα για την ενίσχυσή της στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές πρόβαλε η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ το γεγονός ότι όλον αυτό το χρόνο λειτούργησε ως πλασιέ της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στις σχολές.

Με υψηλοφροσύνη οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ είπαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου: «Συμμετείχαμε σε κάθε στάδιο του διαλόγου. Δώσαμε τη μάχη μας (με τι είδους μέσα θυμόμαστε όλοι) για να κρατήσουμε ανοιχτές τις σχολές... Συμμετείχαμε στη μορφοποίηση του τελικού κειμένου του νόμου και στην τελική ψήφισή του»... Δηλαδή, ενώ χιλιάδες φοιτητές σε όλη την Ελλάδα βρίσκονταν στους δρόμους, έδιναν όλες τις δυνάμεις τους να αποκρούσουν το νόμο - έκτρωμα που ιδιωτικοποιεί και υποβαθμίζει παραπέρα την Ανώτατη Εκπαίδευση, η ΔΑΠ συνδιαμόρφωνε αυτόν ακριβώς το νόμο που καταδίκαζαν οι φοιτητές!

Στην ίδια λογική οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ χαρακτήρισαν τις εκλογές «τη μεγαλύτερη δημοσκόπηση στις ηλικίες 18-24 ετών», ενώ την ίδια στιγμή κατήγγειλαν ότι ...«κάποιοι προσπάθησαν να κομματικοποιήσουν τα ΑΕΙ. Εμείς θεωρούμε ότι οι φοιτητικές εκλογές θα πρέπει να κινούνται πέρα από την αντιπαράθεση των κομμάτων»! Είναι φανερή η προσπάθειά τους από τη μια μεριά να τσιμπήσουν σε θολά νερά (με την ταμπέλα του «ακομμάτιστου» και του «ανεξάρτητου») και από την άλλη να παρουσιάσουν το όποιο αποτέλεσμα της ΔΑΠ ως ενίσχυση της πολιτικής της ΝΔ.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ δεν παρέλειψαν μάλιστα να σπιλώσουν τις κινητοποιήσεις, διαδίδοντας ότι σε πολλές σχολές δε γίνονταν γενικές συνελεύσεις και μιλώντας για μειοψηφίες. Πήραν, δηλαδή, ξεκάθαρη θέση ενάντια στην πλειοψηφία των φοιτητών που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ