Παρασκευή 4 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Δήμοι - επιχειρηματίες της εκπαίδευσης!

Φροντιστηριακά τμήματα φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο δήμαρχος του Δήμου «Ν. Καζαντζάκη»

Το ρόλο του μεσάζοντα στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας διεκδικεί να παίξει ο δήμαρχος του Δήμου «Ν. Καζαντζάκη» στο Νομό Ηρακλείου, Ρούσος Κυπριωτάκης (ΠΑΣΟΚ), υποστηρίζοντας ότι ο ρόλος του δήμου δεν είναι μόνο αυτός που θέλει να παίξει το κεντρικό κράτος σε θέματα Παιδείας, απλά διαχείριση των σχολικών κτιρίων, αλλά πολύ ουσιαστικότερος. Με επιστολή του, λοιπόν, προς τους γονείς των μαθητών του Γυμνασίου - Λυκείου Μελεσών ζητά τη «συνεργασία» τους στο θέμα της πρόσθετης στήριξης των μαθητών, μιας και, όπως αναφέρει ο ίδιος, το Πρόγραμμα Διδακτικής Στήριξης του υπουργείου Παιδείας τείνει να αυτοκαταργηθεί.

Θέλοντας, λοιπόν, να «απαλλάξει» τους γονείς από τα οικονομικά βάρη των φροντιστηρίων, προχωρά στη δημιουργία μικρών φροντιστηριακών τμημάτων σε αίθουσες του δήμου... Αναφέρει ακόμα στην επιστολή ότι ο δήμος βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τους συλλόγους και την Ενωση Γονέων, με εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς φορείς, ζητώντας τη βοήθειά τους ώστε ο καινούριος αυτός θεσμός, όπως τον χαρακτηρίζει, να καλύψει τα κενά της διδακτικής στήριξης των μαθητών της περιοχής.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, πατώντας σε υπαρκτά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (που ο ίδιος στηρίζει) και της ΝΔ, ζητά τη μεταβίβαση επιπλέον αρμοδιοτήτων για την εκπαίδευση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ). Δηλαδή, την άσκημη πραγματικότητα που ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή του, δεν επιλέγει να την αλλάξει διεκδικώντας από το κράτος την εξασφάλιση του ενιαίου δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης όπου οι μαθητές δε θα έχουν ανάγκη τα φροντιστήρια επιβαρύνοντας τις οικογένειές τους, αλλά συμβάλλει στην ιδιωτικοποίησή της αφού ο δήμος θα χρειαστεί για την εξεύρεση πόρων να αναζητήσει σπόνσορες ή να βάλει τους γονείς στην αρχή με χαμηλότερο πιθανόν κόστος να πληρώσουν τη «νύφη».

Είναι ανάγκη να κατανοηθεί από τους εργαζόμενους ότι τα προβλήματα της εκπαίδευσης, που αντιμετωπίζουν σε τοπικό επίπεδο, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εκδήλωση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής. Η ΤΑ σε άλλη κατεύθυνση θα πρέπει να πρωτοστατήσει μαζί με το λαϊκό κίνημα για την καθιέρωση δίχρονης υποχρεωτικής δημόσιας και δωρεάν προσχολικής αγωγής, ενιαίας 12χρονης βασικής υποχρεωτικής, δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, ενιαίας ανώτατης εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ