Κυριακή 6 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Ορφανό ... το σκάκι στις κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις

Μπόρις Σπάσκι - Λάγιος Πόρτις 3-3

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία καταγγέλλει τη στάση του υφυπουργού Πολιτισμού και αρμόδιου σε θέματα Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του - σε αντίθεση με άλλες αθλητικές ομοσπονδίες - δεν έχει δεχτεί να συζητήσει καθόλου με το προεδρείο της. Η συνεχής αποφυγή και η μη απάντηση στις επιστολές και στα FAX της ΕΣΟ εκ μέρους του υφυπουργού, αναγκάζει την τελευταία να αναβάλει σημαντικές διοργανώσεις, όπως είναι το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, το Διασυλλογικό Κύπελλο Ελλάδας και το αντίστοιχο Νέων και Νεανίδων.

Στόχος της Ομοσπονδίας των 33.000 ενεργών αθλητών και αθλητριών όλων των ηλικιών, που ανήκουν σε 210 δραστήρια αθλητικά σωματεία και σε 11 σκακιστικές ενώσεις και επιτροπές, είναι να φτάσει πάλι η επιχορήγηση στα επίπεδα του 2003, δηλαδή στο ποσό των 850.000 ευρώ το χρόνο.

* Στα πλαίσια της τιμητικής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση των 70 χρόνων του Ούγγρου GM Λάγιος Πόρτις, έγινε ματς 6 παρτίδων «ράπιντ» με τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Μπόρις Σπάσκι, με ισόπαλο αποτέλεσμα 3-3. Πριν τρεις μήνες και ο Σπάσκι συμπλήρωσε το 70ό έτος του!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ