Πέμπτη 10 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Πρόστιμα ύψους 195.000 ευρώ

Για μετάδοση ανακριβών ειδήσεων πρόστιμα συνολικού ύψους 180.000 ευρώ επέβαλε στην προχτεσινή του συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, ANTENNA και ALPHA.

Οι κυρώσεις έχουν να κάνουν με ανακριβείς, σύμφωνα με το ΕΣΡ, ειδήσεις που μεταδόθηκαν για τον πρώην υπουργό Σάββα Τσιτουρίδη και αφορούσαν την υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ. Ο Σάββας Τσιτουρίδης είχε ζητήσει τον περασμένο Σεπτέμβρη την παρέμβαση του ΕΣΡ, επισημαίνοντας σε επιστολή του ότι «διατυπώθηκαν ψέματα σε βάρος του, που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή του».

Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 40.000 ευρώ στο MEGA γιατί μετέδωσε ότι ο κατηγορούμενος Αναγνωστόπουλος ήταν σύμβουλος του Σάββα Τσιτουρίδη. Στον ΑΝΤΕΝΝΑ επεβλήθη πρόστιμο 40.000 ευρώ γιατί το ΕΣΡ με τα στοιχεία που είχε έκρινε ως αναληθή την είδηση πως ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Ευγένιος Παπαδόπουλος ήταν ποτέ στις Βρυξέλλες και επομένως δεν τον έφερε από εκεί ο πρώην υπουργός. Στον ALPHA επεβλήθη πρόστιμο 100.000 ευρώ γιατί μετέδωσε ότι ο Αναγνωστόπουλος ήταν σύμβουλος του Σάββα Τσιτουρίδη και ότι γνώριζε τον κατηγορούμενο Αδαμόπουλο από το 1994 και έκανε παρέμβαση για το διορισμό του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ο ALPHA, όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, προέβη σε επανόρθωση μετά από δύο μέρες, ενώ όφειλε να το κάνει νωρίτερα.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επέβαλε προχτές το ΕΣΡ και στον τηλεοπτικό σταθμό «Channel 9» για παράνομη διαφήμιση καταστημάτων παιδικών παιχνιδιών. Επίσης αποφάσισε τη διακοπή του τηλεοπτικού σταθμού SBC, γιατί παρά τις ποινές που του είχαν επιβληθεί εξακολουθεί να εκπέμπει από άλλο δίαυλο.

Το ΕΣΡ θα ασχοληθεί στη συνεδρίασή του, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, και με το πλαίσιο νόμου για τη συγκέντρωση και την αδειοδότηση που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης είπε το ΕΣΡ θα εκφράσει τις απόψεις του για το σχέδιο νόμου και για όλα τα άρθρα και κατόπιν οι τελικές διαπιστώσεις και προτάσεις θα σταλούν στον υπουργό Επικρατείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ