Πέμπτη 10 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Με αγωνιστικό παλμό

Με αγωνιστικό παλμό έδωσαν χτες την εκλογική μάχη τα μέλη και οι φίλοι της Πανσπουδαστικής ΚΣ στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της Μακεδονίας και της Θράκης. Από νωρίς στα πόστα τους έστελναν μέχρι την τελευταία στιγμή μήνυμα αγώνα για τα δικαιώματα της σπουδάζουσας νεολαίας στη μόρφωση, στη δουλιά, στη ζωή.

Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στα ΑΕΙ. Προβλήματα παρουσιάστηκαν στα ΤΕΙ Μουδανιών και Θεσσαλονίκης. Στο ΤΕΙ «Αλιείας κι Υδατοκαλλιέργειας» των Μουδανιών, ΔΑΠίτες («Ανεξάρτητη Φοιτητική Κίνηση») κι «Αναρχοαυτόνομοι» («Φοιτητική Αλληλεγγύη») ενώθηκαν για να πολεμήσουν την Πανσπουδαστική ΚΣ. Εχοντας την πλειοψηφία των εδρών στο Σύλλογο του ΤΕΙ, πήραν απόφαση να ακυρώσουν ως δήθεν εκπρόθεσμο το ψηφοδέλτιο της ΠΚΣ. Η ΠΚΣ σημειώνει σχετικά ότι η κατάθεση του ψηφοδελτίου έγινε έγκαιρα και σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΣΕΕ. Η «ακύρωση» του ψηφοδελτίου της ΠΚΣ συνοδεύτηκε κι από αφισέτα των αναρχοαυτόνομων, που λασπολογούσαν χυδαία κατά της ΠΚΣ.

Στη ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης η ΔΑΠ έχοντας τα 7 από τα 9 μέλη της Εφορευτικής στο σύλλογο, θεώρησε ότι είναι το τσιφλίκι της κι επέτρεψε να γίνει ψηφοφορία χωρίς ταυτότητες για να μπορεί να μεταφέρει μετακινούμενους ψηφοφόρους. Η ΠΚΣ κατήγγειλε ότι έτσι δε διασφαλίζεται η διαφάνεια στην εκλογική διαδικασία. Οσο για την ΠΑΣΠ ...συναίνεσε στο να γίνει ο σύλλογος «ξέφραγο αμπέλι» της ΔΑΠ.

Επίσης, στο ΤΕΙ Σερρών οι κάλπες άνοιξαν με καθυστέρηση γιατί τα ψηφοδέλτια δεν ήταν έτοιμα, αφού ΠΑΣΠίτες και ΔΑΠίτες τσακώνονταν παραμονές των εκλογών ποιος θα καταθέσει πρώτος και ποιος τελευταίος τα ψηφοδέλτια στο τυπογραφείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ