Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αυθαιρεσίες της NOVOTEL AE

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την αυθαίρετη επέκταση των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου «ΞΕΝΙΑ» στο Βόλο, σε κοινόχρηστο χώρο, από την εταιρεία «NOVOTEL AE», μετά την παραχώρησή τους από το δήμο, αναδεικνύουν με Ερώτησή τους στη Βουλή προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Δικαιοσύνης οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας.

«Η πολιτική των έως τώρα κυβερνήσεων που θέλουν και οδηγούν την ΤΑ να λειτουργεί ως επιχείρηση, δυστυχώς, βρήκε αρκετούς αιρετούς των ΟΤΑ πρόθυμους να εμπορευτούν ακόμα και κοινόχρηστους χώρους. Μικρό παράδειγμα μιας τέτοιας πολιτικής και πρακτικής, αποτελεί η δημοτική αρχή Βόλου», σημειώνουν στην Ερώτηση και προσθέτουν: «Συγκεκριμένα, το "ΞΕΝΙΑ" Βόλου έχει παραχωρηθεί από τον ΕΟΤ στο δήμο Βόλου, ο οποίος με τις γνωστές διαδικασίες το εκμίσθωσε σε ιδιώτη. Και ενώ το συμφωνητικό μεταξύ Δήμου και ιδιώτη προβλέπει την εκμίσθωση συνολικής έκτασης του "ΞΕΝΙΑ" - κτίριο και αύλειους χώρους - 11.339 μ2, μέσα στην οποία προβλεπόταν η κατασκευή πισίνας 150 μ2 στο νοτιοδυτικό τμήμα του αύλειου χώρου, ήρθε η έκπληξη:

Ο ιδιώτης εκμισθωτής του "ΞΕΝΙΑ" με την έγκριση της Δημοτικής Αρχής, κατασκευάζει την πισίνα εκτός του αύλειου χώρου του ξενοδοχείου, σε όμορο - δυτικά - κοινόχρηστο χώρο. Πρόκειται για παραθαλάσσια έκταση στην οποία μέχρι τώρα οι κάτοικοι του Βόλου είχαν ελεύθερη πρόσβαση. Πολίτες του Βόλου και κάτοικοι της περιοχής που αντιλήφθηκαν την αυθαιρεσία που τους στερεί τον κοινόχρηστο χώρο, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να υπερασπίσουν τα τρία στρέμματα περίπου, από την εμπορευματοποίηση».

Και καταλήγει η Ερώτηση: «Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί, ποια μέτρα σκοπεύουν να πάρουν ώστε η συγκεκριμένη έκταση δυτικά του "ΞΕΝΙΑ" να παραμείνει στη χρήση των πολιτών και να διαμορφωθεί σε χώρο αναψυχής και περιπάτου;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ