Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Προωθούν σχολεία πολλών ταχυτήτων

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στον Πειραιά για τη φιέστα ΓΣΕΕ και Νομαρχίας

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έκανε χτες η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ στη φιέστα που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ από κοινού με τη Νομαρχία Πειραιά. Τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από τον πολυχώρο «Απόλλων» και με συνθήματα όπως «Προγράμματα και ζώνες ευέλικτων ζωνών έχουνε για στόχο αμόρφωτο λαό», «Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι με αγώνες κατακτιέται» κατήγγειλαν τα σχέδια για το πέρασμα των σχολείων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τη λεγόμενη αποκέντρωση, όπως επίσης και την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ που μπαίνει μπροστά για την παράδοση της Παιδείας στους επιχειρηματίες.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της εκδήλωσης, αποκάλυψε για μια ακόμα φορά το ρόλο «δούρειου ίππου» που παίζει η ηγεσία της ΓΣΕΕ για την προώθηση αντιδραστικών κατευθύνσεων για την εκπαίδευση. Το ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ παρουσίασε έρευνα με την οποία πίσω από μία αθώα κατάταξη «εκπαιδευτικής προτεραιότητας» προωθείται η κατεύθυνση για διαφοροποίηση των σχολείων έτσι ώστε τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων να περνούν πιο γρήγορα στους χώρους της κατάρτισης, να αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο ο όποιος ενιαίος χαρακτήρας έχει απομείνει στο σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα.

Η εμπειρία της εφαρμογής των λεγόμενων ζωνών εκπαιδευτικής προτεραιότητας στη Γαλλία είχε ως αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη ταξική διαφοροποίηση, με τα παιδιά να οδηγούνται από νωρίς στον αποκλεισμό και στην κατάρτιση. Κι αυτό σε συνδυασμό μάλιστα με την «αποκέντρωση» της εκπαίδευσης και τη μετάθεση της ευθύνης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που οδήγησε σε σχολεία πολλών ταχυτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ