Τετάρτη 23 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Τηλεόραση
Ληστείες και φόνοι... .

Σκηνή από την ταινία «Το ασημένιο τρένο»
Σκηνή από την ταινία «Το ασημένιο τρένο»
Μια περιπετειώδης κωμωδία αμερικανικής παραγωγής του 1976 κλέβει τη σημερινή ανούσια τηλεοπτική βραδιά. Πρόκειται για «Το ασημένιο τρένο» του Αρθουρ Χίλερ, που θα παρουσιαστεί από τη ΝΕΤ στις 22.00, με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό κωμικό ηθοποιό Τζιν Γουάιλντερ. Μια απολαυστική ταινία με εξαιρετικά κωμικές σκηνές που αφηγείται την εξής ιστορία: Ο Τζορτζ και ο Γκόβερ γίνονται μάρτυρες ενός φόνου μέσα στο τρένο που κάνει τη διαδρομή Λος Αντζελες - Σικάγο. Αμέσως προσπαθούν να εξιχνιάσουν το μυστήριο, με αποτέλεσμα να γίνουν και αυτοί στόχοι των δολοφόνων, οι οποίοι αντί να τους σκοτώσουν τους ενοχοποιούν και η αστυνομία αρχίζει να τους κυνηγάει. Η ταινία αποτίει φόρο τιμής στο μεγάλο μετρ του τρόμου Αλφρεντ Χίτσκοκ.

Από τον ALPHA στις 23.00 «Ληστεία στο Παρίσι» του Ρότζερ Εϊβερι. Ενας διαρρήκτης χρηματοκιβωτίων πηγαίνει στο Παρίσι για να συνεργαστεί με έναν παλιόφιλο στη ληστεία μιας τράπεζας. Αντί να προετοιμάσει, όμως, το σχέδιο και να προσέξει και την τελευταία λεπτομέρεια, ακολουθεί μια συμμορία σε μια περιπλάνηση, για να γνωρίσει καλύτερα τον κόσμο της νύχτας. Ο σκηνοθέτης ακολουθεί πιστά τη βίαιη γραμμή «Ταραντίνο». Γιατί μην ξεχνάμε ότι ο Εϊβερι, υπήρξε βοηθός σεναριογράφου στην ταινία του Ταραντίνο «Pulp Fiction». Οποιοι λοιπόν αγαπούν αυτού του είδους τις ταινίες θα τη δουν με ενδιαφέρον, ενώ μερικούς άλλους, όπως εμάς..., θα τους αφήσει παγερά αδιάφορους. Με τον Ερικ Στόλτζι.

Από την ΕΤ-3 στις 24.00 «Κονιάκ, η παλιά συνταγή» του Σλόμπονταν Σίζαν. Μια κωμωδία με πολλά στοιχεία φάρσας γιουγκοσλαβικής παραγωγής του 1989 μας πηγαίνει στις ακτές της Αδριατικής, για να μας γνωρίσει μια όμορφη γυναίκα, η οποία θέλει να επισκεφτεί ένα απομακρυσμένο μοναστήρι. Για ποιο λόγο; Θέλει να αποσπάσει ένα τρομερό μυστικό από τους «αγαθούς» καλόγερους: Τη συνταγή του φημισμένου κονιάκ που παρασκευάζεται εκεί πολλούς αιώνες. Είναι το κονιάκ που έσωσε τη ζωή του πατέρα της κατά τη διάρκεια του Β` Παγκόσμιου Πολέμου. Ομως η πρόσβαση δεν είναι εύκολη ούτε ανώδυνη, ούτε οι καλόγεροι είναι τόσο θεοσεβούμενοι, όσο εκείνη νόμιζε. Είναι μέλη της Μαφίας και είναι αδίστακτοι κακοποιοί... Με την Κάθριν Χικς.

Από το STAR στη 24.00 «Συγγραφέας ντέτεκτιβ: ταξιδεύοντας με το δολοφόνο» του Αντονι Πιούλεν Σο. Πρόκειται για μια ακόμη κινηματογραφική μεταφορά της περιπέτειας της θρυλικής συγγραφέως ντέτεκτιβ Τζέσικα Φλέτσερ, που σαν ένας θηλυκός Πουαρό αφιερώνει το χρόνο της στην επίλυση σκοτεινών υποθέσεων. Η Τζέσικα ταξιδεύει στο Ελ Πάσο με τρένο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, γνωρίζεται με μια γυναίκα, που εν συνεχεία θα εξαφανιστεί ως διά μαγείας. Φυσικά και θα βάλει τα δυνατά της, θα κινδυνεύσει αλλά τελικά θα την εντοπίσει... Με την Αντζελα Λάνσμπερι.

Τέλος, από το MEGA στις 22.30 «Ατσαλένιος αετός» του Σίντνεϊ Φιούρι. Ενας νεαρός με τη βοήθεια ενός βετεράνου πιλότου επιχειρεί να σώσει τον πατέρα του, που κρατήθηκε αιχμάλωτος. Μια ανόητη ταινία γεμάτη αφέλεια και χαζομάρα. Την αναφέρουμε μονάχα για να την αποφύγετε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ