Τρίτη 15 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α` ΕΘΝΙΚΗ
Κραυγές και ψίθυροι

Ο Πανιώνιος στο ΟΥΕΦΑ, υποβιβάστηκε η Κέρκυρα. Τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής σε κλίμα αμφισβήτησης. Παρελθόν ο Ριβάλντο για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό

Μπορεί η Κυριακή να ήταν μια ηλιόλουστη μέρα, αλλά η αυλαία του επαγγελματικού πρωταθλήματος «σημαδεύτηκε» από έντονες σκιές. Η «υπόθεση Ριβάλντο» και ορισμένα αποτελέσματα προκάλεσαν αντιδράσεις που ...συννέφιασαν τον ουρανό. Και, πιθανότατα, κάποιες ξεπέρασαν το όριο της υπερβολής.

Γεγονός μάλλον εξηγήσιμο. Αν σκεφτεί κάποιος ότι αφ' ενός υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αναγάγει το ποδόσφαιρο σε νούμερο ένα ζήτημα της ύπαρξής τους. Και αφ' ετέρου ότι δεν έχουμε να κάνουμε με απλά παιχνίδια και αποτελέσματα, αλλά κυρίως με επιχειρήσεις, συμφέροντα, κέρδη και ζημιές που κρίνονται από μια ...κλοτσιά.

Η λήξη των αναμετρήσεων βρήκε Πανιώνιο, Λάρισα και Ηρακλή να πανηγυρίζουν έξαλλα. Αντίθετα, τους ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και περισσότερο την Κέρκυρα να «θρηνούν». Οι «κυανέρυθροι», απέναντι σε μιαν αδιάφορη και με ελλείψεις ΑΕΚ, δε δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν και να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο κύπελλο UEFA. Εκεί όπου επίσης θα αγωνιστεί (μαζί με ΠΑΟ, Αρη), ως κυπελλούχος, η Λάρισα που - με τη νίκη της στην Καλαμαριά - εξασφάλισε και την παραμονή της. Επίτευγμα, το οποίο πανηγύρισε και ο Ηρακλής, που «έσπασε» το αήττητο 39 αγώνων στην έδρα της Ξάνθης.

Το αποτέλεσμα στη Ν. Σμύρνη άφησε εκτός Ευρώπης τους ΠΑΟΚ και ΟΦΗ. Με τον προπονητή των Θεσσαλονικέων, Γ. Παράσχο, να σχολιάζει πως «η ΑΕΚ παρέταξε την αναπληρωματική της ομάδα και ουσιαστικά πήγε για βόλτα στη Νέα Σμύρνη». Και τους διοικούντες την ΠΑΕ να εκδίδουν ανακοίνωση, όπου - μεταξύ άλλων - εκφράζουν «την αγανάκτησή μας για τους εξυγιαντές του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναφορικά με την αγωνιστική τους προσέγγιση στον αγώνα με τον Πανιώνιο». Αντίθετα, ο προπονητής των Κρητικών, Ράινερ Μάουερ, αρκέστηκε να δηλώσει: «Ο Πανιώνιος πήρε τους πόντους που χρειαζόταν και απλά του δίνω συγχαρητήρια».

Το πάλεψε η Κέρκυρα, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Και σε συνδυασμό με τις νίκες Λάρισας, Ηρακλή υποβιβάζεται στη Β` Εθνική κατηγορία. Εξέλιξη, που προκάλεσε, εκτός από πικρία, και έντονες αντιδράσεις. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σπ. Καλογιάννης, υποστήριζε ότι «μας το είχαν πει από καιρό, ότι εμείς θα πέσουμε αλλά δεν το πιστεύαμε». Με αιτία ή αφορμή την αποχώρηση του Ριβάλντο από τους ερυθρόλευκους, με πολλά παράπονα κατά του Σ. Κόκκαλη, το 10ο πρωτάθλημα την τελευταία 11ετία απονεμήθηκε υπό περίεργες συνθήκες. Εκτός από τις λογικές επιδοκιμασίες, υπήρχαν και έντονες αποδοκιμασίες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ