Τρίτη 15 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απειλεί τους συμβασιούχους

Με αλαζονεία και απειλές αντιμετώπισε χτες τους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά η πρόεδρος Δάφνη Μπόκωτα, ενώ ο δήμαρχος Παν. Φασούλας δεν καταδέχτηκε καν να συναντηθεί μαζί τους. Οι εργαζόμενοι (βρίσκονται από χτες σε επίσχεση εργασίας για δεδουλευμένα από τον περασμένο Δεκέμβρη και το δώρο Πάσχα) πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο δημαρχείο. Σε σύσκεψη που ακολούθησε, η πρόεδρος της ΔΗΠΑΠ τους απείλησε ότι αν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις θα κλείσει την επιχείρηση, ενώ ο Γ. Γραμματέας του δήμου απείλησε πως θα τους κόψει τα μεροκάματα από την επίσχεση εργασίας!

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν ο Ηλίας Λαμπρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της «Πειραιάς Αναγέννηση», ο οποίος θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Κώστας Τζατζάνης, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, καθώς και εκπρόσωποι του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

  • Απλήρωτοι από τον περασμένο Νοέμβρη παραμένουν 75 συμβασιούχοι και στο δήμο Κηρέως στη Βορειοκεντρική Εύβοια, ενώ παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στους δήμους Νηλέως και Ελυμνίων στην ίδια περιοχή. Στον δήμο Νηλέως ο δήμαρχος απέλυσε, σύμφωνα με καταγγελία της αντιπολίτευσης, 28 εργαζόμενους γιατί δεν υπάρχει επιπλέον επιχορήγηση για την πληρωμή τους, ενώ ακόμα 40 συμβασιούχοι πληρώνονται περιστασιακά. Στο δήμο Ελυμνίων 25 συμβασιούχοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της μη καταβολής δεδουλευμένων. Αποκορύφωμα αποτελεί ο δήμος Χαλκιδέων όπου η νυν δημοτική αρχή της ΝΔ και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ εμπαίζουν τους 135 συμβασιούχους που είναι απλήρωτοι μέχρι και πάνω από χρόνο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ