Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΦΕΝΑ»: Στις φλόγες παραδόθηκε το πολυκατάστημα «FENA» στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης. Η φωτιά, που εκδηλώθηκε στις 8.45 το πρωί της Τρίτης στην αποθήκη ειδών ρουχισμού, κατέστρεψε ολοσχερώς τον πρώτο και δεύτερο όροφο και έσβησε στη 1 το μεσημέρι χωρίς να επεκταθεί στο ισόγειο. Στο κατάστημα εκείνη την ώρα απασχολούνταν 9 εργαζόμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πολλά και αναπάντητα ερωτήματα. Οι ζημιές, σύμφωνα με εκτίμηση της εργοδοσίας, υπολογίζονται σε ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι συνδικαλιστές του κλάδου απαιτούν να ληφθούν όλα τα μέτρα για την ασφαλή εργασία των εργαζομένων και δηλώνουν πως δε θα επιτρέψουν να εργαστούν οι συνάδελφοί τους, αν δεν προηγηθεί ο καθαρισμός του χώρου από ειδικευμένα συνεργεία.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στο Πτωχευτικό Δίκαιο σε όφελος των εργοδοτών και του τραπεζικού κεφαλαίου, κατέθεσαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στη Διοίκηση του ΕΚΘ, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες με τον διοικητή του ΙΚΑ Γ. Μέργο. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, παύει το δικαίωμα των εργαζομένων κατά προτεραιότητα να διεκδικούν τα όσα τους οφείλονται. Η προτεραιότητα αυτή δίνεται στις Τράπεζες.

ΚΕΑΤ: Απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 12 μ., πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση και τη σταδιακή κατάργησή του. Αμεσες απαντήσεις για τα προβλήματα του ΚΕΑΤ, ζητά ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ