Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Τους στερούν το δικαίωμα ψήφου!

Να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες των διδασκαλικών συλλόγων τους καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Απαγορεύουν στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς να ψηφίζουν και να είναι υποψήφιοι στους διδασκαλικούς συλλόγους ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ με κοινή απόφασή τους στο ΔΣ της ΔΟΕ, απορρίπτοντας την πρόταση της ΕΣΑΚ ΔΕΕ για ισότιμη συμμετοχή τους (με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι) και απειλώντας ότι σε ενδεχόμενη τέτοια συμμετοχή ωρομισθίων θα καταφύγουν σε ενστάσεις.

«Αυτές οι παρατάξεις όχι μόνο αποκαλύπτονται ως οι κατ' εξοχήν διασπαστές της ενότητας των συναδέλφων, σιγοντάροντας την κυβέρνηση στο αντεργατικό "διαίρει και βασίλευε", αλλά και γίνονται και κυβερνητικοί αβανταδόροι στην πολιτική ομηρία και στην πολύμορφη στυγνή εκμετάλλευση των ωρομισθίων που εργάζονται με μεσαιωνικούς εργασιακούς όρους», σχολιάζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τους ωρομίσθιους «παραμερίζοντας τις αντεργατικές αποφάσεις των ΔΑΚΕ ΠΑΣΚ, de facto να συμμετάσχουν με δικαίωμα ψήφου και υποψηφιότητας στις εξελισσόμενες εκλογοαπολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων», επισημαίνοντας ότι ωρομίσθιοι δικαιούνται να έχουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα μέσα σε ενιαία συνδικαλιστικά όργανα που θα πρωτοστατούν για το δικαίωμα στη σταθερή, μόνιμη, με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους τους συναδέλφους. Θυμίζουν ακόμα ότι και η ΑΔΕΔΥ, μετά από σχετική πρόταση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, αποφάσισε, έστω ως κατεύθυνση, την εγγραφή όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, στα ενιαία σωματεία των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς «να καταδικάσουν αυτές τις αντεργατικές, συντεχνιακές, ελιτίστικες και διασπαστικές και εχθρικές πρακτικές ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ, υπερψηφίζοντας τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, για να δυναμώσει και να γίνει πιο αποτελεσματική η πάλη και για το δικαίωμα της μόνιμης με πλήρη δικαιώματα εργασίας για όλους».

Αντίστοιχη απόφαση πάρθηκε και από την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ κι έσπευσαν να την υλοποιήσουν οι συνδικαλιστές των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής (όπου έχουν πλειοψηφία). Οπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, απέκλεισαν ωρομίσθια εκπαιδευτικό που έβαλε υποψηφιότητα με την ΕΣΑΚ ΔΕΕ και δεν της επέτρεψαν καν να ψηφίσει. «Δεν μπορείς να μιλάς ενάντια στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και από την άλλη να αποκλείεις το πιο ευάλωτο κομμάτι σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις και να θες να αυτοπροσδιορίζεται "αριστερή παράταξη"», σχολιάζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, σημειώνοντας ότι οι Παρεμβάσεις απέφυγαν να θέσουν το ζήτημα στην κρίση της γενικής συνέλευσης, παρόλο που προβλέπεται από το καταστατικό.

  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και των καθηγητών της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί ούτε δραχμή από το Σεπτέμβρη κι ακόμα τους χρωστούν το τελευταίο τρίμηνο του 2004-2005, απαίτησαν εκπαιδευτικοί της Συντονιστικής Επιτροπής Ωρομισθίων και των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ