Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Συνέδριο - «πασαρέλα» εταιρειών

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας της Πανσπουδαστικής ΚΣ

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας κατά την τελετή λήξης του 4ου Επιστημονικού Συνεδρίου της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι δυνάμεις της Πανσπουδαστικής ΚΣ, προχτές το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς». Κόντρα στον αντιεκπαιδευτικό κι «ανθυγιεινό» χαρακτήρα του ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της Ιατρικής, που προωθείται μέσα από το Στρατηγικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Ανάπτυξης (ΣΕΣΑ) της Ιατρικής του ΑΠΘ και το οποίο διαπερνάται από το πνεύμα του αντιεκπαιδευτικού νόμου - πλαισίου, οι φοιτητές Ιατρικής της ΠΚΣ απαίτησαν:

  • Να πάψει το Συνέδριο της Ιατρικής να είναι πασαρέλα των φαρμακευτικών εταιρειών και των εκδοτικών οίκων βιβλίων Ιατρικής.
  • Να είναι δωρεάν για όλους τους φοιτητές της Σχολής και να χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να είναι μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας (στα μαθήματα του εξαμήνου), όπου η συμμετοχή των φοιτητών θα γίνεται με εργασίες - υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους - με στόχο την παραγωγή νέας γνώσης.
  • Να γίνεται στους χώρους της Υγείας, όπου αύριο θα εργάζονται οι σημερινοί φοιτητές, κι όχι σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Το Επιστημονικό Συνέδριο, που γίνεται από το 2003, διοργανώθηκε από την Ιατρική Σχολή και το Σύλλογο Φοιτητών Ιατρικής, με χορηγίες φαρμακευτικών εταιρειών κι εκδοτικών οίκων. Για να συμμετέχουν σε αυτό οι φοιτητές και να πάρουν «βεβαίωση» πλήρωσαν 25 ευρώ ο καθένας. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του Συνεδρίου συμπληρώθηκαν ώρες για τα μαθήματα Ιατρικής Εκπαίδευσης και Ωτορινολαρυγγολογίας βάζοντας έτσι τους φοιτητές, που παρακολουθούν αυτά τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου, να πληρώσουν για να τα παρακολουθήσουν! Το Επιστημονικό Συνέδριο έγινε τελικά χώρος διαφήμισης των φαρμακευτικών εταιρειών, που προωθούν το πανάκριβο εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας και εκδοτικών οίκων με βιβλία Ιατρικής.

Οι φοιτητές της ΠΚΣ με τη διαμαρτυρία τους δήλωσαν: «Οχι στο συνέδριο - απάτη. Οχι στις πιστωτικές μονάδες. Οχι στην υποβάθμιση των σπουδών. Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν» και βροντοφώναξαν: «Εξω οι εταιρείες από τις σχολές», «Οχι Παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς. Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς». Σημειώνεται ότι ΠΑΣΠ και ΔΑΠ συμμετείχαν στο συνέδριο - απάτη χρησιμοποιώντας το και για λόγους ψηφοθηρικούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φτιάχνει εκδοτική επιχείρηση (2011-05-27 00:00:00.0)
«Μαθήματα» φαρμακευτικών εταιρειών (2010-03-21 00:00:00.0)
Ενοχλεί ...η δράση της ΠΚΣ (2007-06-12 00:00:00.0)
...και η «συνεδριακή ιατρική» (2006-11-17 00:00:00.0)
Εξέταση σε εφτά μαθήματα για αναγνώριση ιατρικών πτυχίων (1999-07-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ