Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ενοχλεί ... η δράση της ΠΚΣ

Δίνοντας στήριξη στην αντιεκπαιδευτική πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, το επίσημο έντυπο της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης («Ενημερωτικό Δελτίο») εξαπολύει επίθεση ενάντια στην Πανσπουδαστική ΚΣ. Το «Ενημερωτικό Δελτίο» ισχυρίζεται ότι η ΠΚΣ έχει «παρερμηνεύσει» τα «πρωτοποριακά πλαίσια» της Σχολής, δηλαδή το «Στρατηγικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Ανάπτυξης (ΣΕΣΑ)» και τον «Εσωτερικό Κανονισμό», και πως «η εντολή των φοιτητικών εκλογών είναι μία επιπλέον πίεση για επιτάχυνση από το νέο ακαδημαϊκό έτος της διαδικασίας "αναβάθμισης"» της Ιατρικής Σχολής.

Η ΠΚΣ απαντά ότι με τη στάση του «Ενημερωτικού Δελτίου» αποκαλύπτεται ο φόβος ορισμένων μπροστά στην προσπάθεια της παράταξης να δείξει την ουσία των αλλαγών που κρύβει το περίφημο ΣΕΣΑ, το οποίο είναι ταυτόσημο με το νέο νόμο - πλαίσιο σε πάρα πολλά σημεία του (όπως και ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός).

«Οι συντάκτες τέτοιων εντύπων», σημειώνει η ΠΚΣ, «φτάνουν με ό,τι τους έχει απομείνει, που δεν είναι τίποτα άλλο από τη διαστρέβλωση και την ομοβροντία ψεμάτων, να κάνουν επίθεση σε όποιον προσπαθεί να μιλήσει για την ουσία των αποφάσεών τους και των αλλαγών που ετοιμάζονται να φέρουν. Αποδεικνύεται επίσης ότι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, σε αντίθεση με ό,τι κι αν λένε για να εξασφαλίζουν τις ψήφους των φοιτητών, αποτελούν τους εκλεκτούς της Διοίκησης της Σχολής για τον αντιεκπαιδευτικό σχεδιασμό της».

«Αυτό που τους ανησυχεί είναι οι θέσεις και η δράση της ΠΚΣ (π.χ. η κινητοποίηση της ΠΚΣ για το Συνέδριο της Σχολής με σπόνσορες και ιδιωτικές εταιρείες)» σημειώνει η παράταξη, προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και πολιτική θα είναι η αντεπίθεσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ