Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιόρτασαν την απελευθέρωση του Τζ. Ασλάμ

Εκδήλωση με αφορμή την απελευθέρωση του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας Τζαβέντ Ασλάμ, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα από την Πακιστανική Κοινότητα με τη συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων και φορέων. Σε κλίμα γιορτής, με ποιήματα και μουσικές της χώρας τους, Πακιστανοί που ζουν στην Ελλάδα, αλλά και Ελληνες βρέθηκαν μαζί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και γνωστοποίησαν τη θετική έκβαση του αγώνα τους, αφού ο Τ. Ασλάμ δε θα απελαθεί στο Πακιστάν.

Στη χτεσινή εκδήλωση, εκ μέρους της ΚΟΑ του ΚΚΕ, μίλησε ο Γιώργος Θεοδώρου, ο οποίος υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα με τις απαγωγές, έκανε ό,τι μπορούσε και μέσα κι έξω από τη Βουλή, στα συνδικάτα, στους μαζικούς φορείς, να αναδειχτούν οι πραγματικές αιτίες και οι πολιτικές ευθύνες. Οπως σημείωσε, «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπέγραψε το 2001 το κείμενο του τρομονόμου της ΕΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ τον έφερε στη Βουλή και τον ψήφισε το 2004. Η κυβέρνηση της ΝΔ υπέγραψε πρόσφατα με το φασιστικό καθεστώς του Πακιστάν σύμβαση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος».

Παίρνοντας το λόγο, ο Δημήτρης Σουλιώτης από τη «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» τόνισε πως η απελευθέρωση του Τ. Ασλάμ αποτελεί μία θετική έκβαση ενός αγώνα, αλλά θα πρέπει να δοθούν πολλές μάχες από εδώ κι εμπρός. Από τη «Δημοκρατική Συσπείρωση» παραβρέθηκαν επίσης ο Στρατής Κόρακας και ο Νίκος Τσιούνης.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ακόμα εκπρόσωποι της Πακιστανικής Κοινότητας, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωποι της «Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο», της Διεθνούς Αμνηστίας, της Πρωτοβουλίας Γένοβα και της Πρωτοβουλίας ενάντια στις απαγωγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ