Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Οχι στην ιδιωτικοποίηση της Ζέας»

Οι κάμερες παρακολούθησης σκεπάζονται με μαύρες σακούλες
Οι κάμερες παρακολούθησης σκεπάζονται με μαύρες σακούλες
Με κεντρικό σύνθημα «Οχι στην ιδιωτικοποίηση της Ζέας - Ελεύθερες ακτές - λιμάνια για όλους», η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ οργάνωσε χτες το βράδυ δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικώντας να φύγουν οι ιδιώτες από την περιοχή κι ο χώρος να αποδοθεί στους κατοίκους.

Με πανό και συνθήματα διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πορεία από τη Μαρίνα Ζέας ως το Πασαλιμάνι σκεπάζοντας με μαύρες σακούλες σ' όλο το μήκος της διαδρομής τις κάμερες παρακολούθησης που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή. Μάλιστα, άνοιξαν και την μπάρα που δεν επιτρέπει τη διέλευση αυτοκινήτων στην περιοχή.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Κώστας Τζατζάνης, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, ο Ηλίας Λαμπρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιά - Αναγέννηση», πλήθος νέων και εργαζομένων.

Το ΚΚΕ παλεύει για ανοιχτές ακτές δωρεάν για το λαό, για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτές. Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι ενημέρωναν τους περιοίκους, για την ανάγκη να διεκδικήσουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση και χρήση των ακτών για όλους. Τους καλούσαν να αγωνιστούν για το δικαίωμά τους να μπορούν να πάνε στη θάλασσα ελεύθερα και να απελευθερωθούν οι ακτές από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

«Ακούστε τι λένε εργάτες, φοιτητές, έξω οι εταιρείες από τις ακτές», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούγονταν στην πορεία κι έβρισκε ιδιαίτερη απήχηση στον κόσμο, καθώς έχει αγανακτήσει πλέον από την εγκατάσταση της μαρίνας Ζέας και την εκμετάλλευσή της από ιδιώτες, στερώντας από τον κόσμο ακόμα και το δικαίωμά του να κάνει ελεύθερα βόλτα στην περιοχή. Αξίζει να σημειώσουμε πως πριν λίγες μέρες, το 5ο Τμήμα του ΣτΕ έκανε δεκτή προσφυγή κατοίκων του Πειραιά που ζητούσαν την ακύρωση απόφασης του υπουργού Πολιτισμού, με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη νέων εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση σκαφών.


Οι κομμουνιστές ρίχνουν τις μπάρες του λιμανιού, δίνοντας τη δική τους απάντηση στην ιδιωτικοποίηση
Οι κομμουνιστές ρίχνουν τις μπάρες του λιμανιού, δίνοντας τη δική τους απάντηση στην ιδιωτικοποίηση

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ