Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΜΗΤΤΟΣ
Να σταματήσει η τσιμεντοποίηση

Εκδήλωση ενάντια στην τσιμεντοποίηση του Υμηττού διοργάνωσε την περασμένη Τετάρτη, στο Δημαρχείο Χολαργού, η «Δημοτική Ενότητα Χολαργού», με τη συμμετοχή πλήθους κατοίκων αλλά και φορέων. Τόσο οι διοργανωτές όσο και οι φορείς που παρευρέθηκαν, κατήγγειλαν την παθητική στάση την οποία επιλέγουν να κρατούν η Δημοτική Αρχή της πόλης, το Δασαρχείο Πεντέλης, αλλά και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μετά την εκδήλωση, μετέβησαν στον Υμηττό και κατεδάφισαν συρματοπλέγματα της ΕΥΔΑΠ και της Εκκλησίας, που έχουν περιφράξει 12,5 στρέμματα δασικής έκτασης. Η ΕΥΔΑΠ, μάλιστα, έχει προχωρήσει - παράνομα - και στην κατασκευή οκτώ χτισμάτων.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Ενότητας Χολαργού και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Λαζαρίδης, στην ομιλία του κατήγγειλε το «θεατρινισμό των G8», οι οποίοι όπως είπε, «μιλούν υποκριτικά για ευαισθησία και δεν παίρνουν κανένα μέτρο, υπέρ του περιβάλλοντος. Αντίθετα, φροντίζουν να διασφαλίζουν τα συμφέροντα των βιομηχανιών, αδιαφορώντας για το κόστος που έχουν οι ενέργειές τους στον πλανήτη». Παράλληλα, ο Δ. Λαζαρίδης στην ομιλία του κατάγγειλε τη Δημοτική Αρχή Χολαργού, που πρόσκειται στη ΝΔ, γιατί στα λόγια δηλώνει υπερασπιστής της προστασίας του Υμηττού και στην πράξη παραμένει αμέτοχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ