Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Παραδίδονται στο λαό μόνο ... προεκλογικά!

Πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση των στρατοπέδων (στη φωτ. το στρατόπεδο στο Χαϊδάρι)ζήτησε να ληφθούν η ΝΑΣ
Πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση των στρατοπέδων (στη φωτ. το στρατόπεδο στο Χαϊδάρι)ζήτησε να ληφθούν η ΝΑΣ
Φαίνεται πως η απομάκρυνση των στρατοπέδων της Δυτικής Αθήνας και η απόδοσή τους στο λαό ως χώροι αναψυχής, πρασίνου και ιστορικής μνήμης, υπάρχουν στην πολιτική των κυβερνήσεων και των τοπικών αρχόντων μόνο ως προεκλογική δέσμευση που ενώ θρασύτατα συνεχώς εξαγγέλλεται, ποτέ δεν υλοποιείται!

Ετσι και χτες, στη διάρκεια της συνεδρίασης του διευρυμένου Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών - Πειραιά, με θέμα την τύχη των στρατοπέδων ΚΕΒΟΠ - ΔΕΗ Χαϊδαρίου και Αγίων Αναργύρων, περίσσεψε η προεκλογική υποκρισία τόσο από τις παρατάξεις του δικομματισμού που διοικούν το συλλογικό όργανο, όσο και από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκε διά της παρουσίας του υπουργού Εθνικής Αμυνας Β. Μεϊμαράκη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Γείτονα, αντίστοιχα, περί δήθεν δημιουργίας χώρων πρασίνου.

Με ευθύνη όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων - όπως έκανε ξεκάθαρο στο ψήφισμα που κατέθεσε η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία - «τα στρατόπεδα εξακολουθούν να λειτουργούν, να εκσυγχρονίζονται και να αναβαθμίζονται», παρά τις δήθεν δεσμεύσεις τους για άμεση απομάκρυνση. Η ΝΑΣ, αφού θυμίζει τις δεσμεύσεις Σημίτη το 1996, του Κ. Λαλιώτη το 1998 και του Κ. Καραμανλή το 2003, επισημαίνει: «Οι ίδιοι που παρέδωσαν τη λαϊκή περιουσία στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, σήμερα, μπροστά στις εκλογές, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα». Στο ψήφισμα της ΝΑΣ ζητείται η κατάργηση του νόμου 2745/1999 που επιχειρεί την οικοπεδοποίηση - τσιμεντοποίηση των χώρων. Πρόκειται για το νόμο του ΠΑΣΟΚ «πάνω στον οποίο κινούμαστε», όπως είπε χαρακτηριστικά χτες ο Β. Μεϊμαράκης!

Ο ίδιος θεώρησε... παραχώρηση από την κυβέρνηση το τεμάχισμα ουσιαστικά των χώρων των στρατοπέδων. Οπως είπε, ο σχεδιασμός είναι να δοθούν τμηματικά κάποια στρέμματα - ψίχουλα σε δήμους, με ξεχωριστές συμφωνίες. Η υπερνομάρχης, Φ. Γεννηματά, ξεχνώντας βέβαια τις ευθύνες της για τη μη διεκδίκηση των χώρων, ζήτησε τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού φορέα που θα διαχειρίζεται τους ελεύθερους χώρους. Ο Αρ. Ντινόπουλος, επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ, ουσιαστικά ευχαρίστησε τις Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς - όπως είπε - χάρη σε αυτές διαφυλάχτηκαν οι χώροι. Μετά απ' όλα αυτά είναι προφανές γιατί η εισήγηση του διευρυμένου νομαρχιακού συμβουλίου εξαντλήθηκε στην αποστολή εγγράφων προς τους αρμόδιους φορείς...

Αντίθετα, η ΝΑΣ ζήτησε την ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών και για τα στρατόπεδα, αλλά και για όλα τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκάθαρη θέση της ΝΑΣ για δημόσιο πάρκο (2008-01-15 00:00:00.0)
Ανακάλυψαν θεσμικό πρόβλημα... (2005-03-16 00:00:00.0)
Θετικές εξελίξεις για το Πεδίον του Αρεως (2000-10-18 00:00:00.0)
Συνέχεια, στην αγωνιστική πορεία των μπλόκων! (1998-07-15 00:00:00.0)
Οι θέσεις της ΝΑΣ (1998-06-04 00:00:00.0)
Οι θέσεις και οι υποψήφιοι της ΝΑΣ (1998-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ