• Ανακοίνωση σχετικά με τις θέσεις του Βασ. Αναγνωστόπουλου για το ψηφοδέλτιο
  • Την Παρασκευή σε ανοιχτή συγκέντρωση, στην πλατεία Πλαστήρα, η ΝΑΣ ανακηρύσσει τον υποψήφιό της στις νομαρχιακές εκλογές
  • - Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία θα συνεχίσει την αγωνιστική πορεία των μπλόκων, του ανυποχώρητου αγώνα, του λαϊκού μετώπου των εργαζομένων, τόνισαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της... - 1998-07-15 00:00:00.0"/>
  • Ανακοίνωση σχετικά με τις θέσεις του Βασ. Αναγνωστόπουλου για το ψηφοδέλτιο
  • Την Παρασκευή σε ανοιχτή συγκέντρωση, στην πλατεία Πλαστήρα, η ΝΑΣ ανακηρύσσει τον υποψήφιό της στις νομαρχιακές εκλογές
  • - Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία θα συνεχίσει την αγωνιστική πορεία των μπλόκων, του ανυποχώρητου αγώνα, του λαϊκού μετώπου των εργαζομένων, τόνισαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της... - 1998-07-15 00:00:00.0" /> Συνέχεια, στην αγωνιστική πορεία των μπλόκων! | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Τετάρτη 15 Ιούλη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 19
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    "ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
    Συνέχεια, στην αγωνιστική πορεία των μπλόκων!
    • Ανακοίνωση σχετικά με τις θέσεις του Βασ. Αναγνωστόπουλου για το ψηφοδέλτιο
    • Την Παρασκευή σε ανοιχτή συγκέντρωση, στην πλατεία Πλαστήρα, η ΝΑΣ ανακηρύσσει τον υποψήφιό της στις νομαρχιακές εκλογές

    "Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" θα συνεχίσει την αγωνιστική πορεία των μπλόκων, του ανυποχώρητου αγώνα, του λαϊκού μετώπου των εργαζομένων", τόνισαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της ΝΑΣ Καρδίτσας, με αφορμή την κίνηση του υποψήφιου νομάρχη Βασ. Αναγνωστόπουλου - που υποστήριζε η ΝΑΣ - να ζητήσει να μην συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο ο βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας.Ταυτόχρονα, ανακοίνωσαν ότι η ΝΑΣ Καρδίτσας, με ανοιχτές διαδικασίες, θα ανακηρύξει τον υποψήφιο νομάρχη της την Παρασκευή 17/7/98 και ώρα 9 μ.μ. στην πλατεία Πλαστήρα της Καρδίτσας.

    Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν πολλοί εργαζόμενοι, αγρότες και εκπρόσωποι μαζικών οργανώσεων της περιοχής. Τις θέσεις της ΝΑΣ, όσον αφορά τις εξελίξεις στο χώρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο νομό, μετά την παραπάνω ενέργεια του Βασ. Αναγνωστόπουλου, παρουσίασε ο Βαγγέλης Μπούτας,βουλευτής του ΚΚΕ.

    Συγκεκριμένα, ο Βασ. Αναγνωστόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Καρδίτσας "Νέος Αγώνας" στις 13 Ιούλη, είπε ανάμεσα στα άλλα και τα εξής: "Ο Βαγγέλης Μπούτας είναι αξιολογότατο στέλεχος του νομού, εν ενεργεία βουλευτής, μέλος της Γραμματείας της "Διεκδικητικής Ενωτικής Κίνησης" και εξέφρασε και την επιθυμία του να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο. Αυτή η πράξη του με τιμά ιδιαίτερα, δεν παύει όμως να αποτελεί τριβή στην ανεξαρτησία του ψηφοδελτίου και να "χρωματίζεται" αυτό με κομματική διείσδυση".

    Η ΝΑΣ, στην ανακοίνωσή της, τονίζει τα εξής:

    "Στις 9 Απρίλη '98, έγινε η δημοσίευση των θέσεων για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση από τον Β. Αναγνωστόπουλο. Οι απόψεις του ότι η συσπείρωση όλων των αγωνιστικών λαϊκών δυνάμεων είναι μονόδρομος, ότι η λογική των μπλόκων είναι αναγκαστική πορεία εκτιμήθηκαν ως θετικές. Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ), έχοντας ως γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού, ότι τα μπλόκα της αγροτιάς έπρεπε να έχουν συνέχεια και να επεκταθούν και στα άλλα στρώματα της κοινωνίας, με ανακοίνωσή της, προχώρησε στη στήριξή του.

    Αυτή η πολιτική ήταν βέβαιο ότι θα συναντούσε τις έντονες αντιδράσεις ισχυρών πολιτικών δυνάμεων και κύρια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Θα συναντούσε την ισχυρή στάση του κατεστημένου, που με τα συγκροτήματα των ΜΜΕ έβαζε καθημερινά εμπόδια σε όλη την προσπάθεια, ακόμα και με χαλκευμένα δημοσιεύματα.

    Πραγματικά σημειώθηκαν σοβαρές παρεμβάσεις από το χώρο της ΝΔ, που είχαν σαν αποτέλεσμα ο ίδιος ο Β. Αναγνωστόπουλος να παρευρεθεί στη διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ για να χριστεί υποψήφιος νομάρχης, παρότι δήλωσε ότι κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος και ότι η υποψηφιότητα του είναι δεδομένη και οριστική και ότι δεν τη συναρτά με οποιαδήποτε απόφαση κόμματος.

    Εκτιμήσαμε ότι αυτή η ενέργεια του ήταν σοβαρή υπαναχώρηση από τις μέχρι τότε θέσεις του. Παρ' όλα αυτά, μετά την απόφαση για συγκρότηση της Γραμματείας, μετά τη δημοσίευση της διακήρυξης, μετά τη συμφωνία για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, συνεχίσαμε τη στήριξή του.

    Εξάλλου η ένθερμη αποδοχή εκ μέρους του, να είναι υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος και ο Β. Μπούτας, έδωσε και νέα δυναμική στο συνδυασμό. Η συμμετοχή του Β. Μπούτα σηματοδοτούσε την αγωνιστική κατεύθυνση και την εγγύηση για την υλοποίηση όλων όσων υποσχόταν η διακήρυξη, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Β. Αναγνωστόπουλος. Το γεγονός αυτό ανησύχησε έντονα τις δυνάμεις της συντήρησης και κύρια τη ΝΔ, που σε καμιά περίπτωση δεν υιοθετούσε αγωνιστική πορεία για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

    Οι παρεμβάσεις από το χώρο της ΝΔ δε σταμάτησαν. Αξίωσαν από τον Β. Αναγνωστόπουλο να μην είναι στο ψηφοδέλτιο ο Β. Μπούτας. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και γενικότερα το κατεστημένο ανησυχούσαν για μια Νομαρχία, μετερίζι του αγώνα και να μην υπάρξουν μιμητές και σε άλλες περιοχές της χώρας, να μην αποτελέσει αυτό το εγχείρημα, παράδειγμα γενικότερα στο μαζικό κίνημα του τόπου.

    Τελικά, ο Β. Αναγνωστόπουλος υπέκυψε στις πιέσεις του ηγετικού πυρήνα της ΝΔ και ζήτησε την αποχώρηση του Β. Μπούτα από το συνδυασμό.

    Είναι φανερό ότι ο Β. Αναγνωστόπουλος αναλαμβάνει σοβαρές ευθύνες για τις τυχόν επιπτώσεις που θα υπάρξουν στο αγροτικό κίνημα και στα προβλήματα του λαού της περιοχής, από την επιλογή του να αποστασιοποιηθεί από τις αρχικές δεσμεύσεις και από τους ανθρώπους με τους οποίους πάλεψε και αναδείχτηκε.

    Πρέπει ακόμα να επισημάνουμε ότι κομματικοποίηση είναι η αθέτηση των υποσχέσεων και δεσμεύσεων απέναντι στο λαό και η υποταγή στα κόμματα και το κατεστημένο γενικότερα, που αντιμάχονται τη λογική των αγώνων και των κινητοποιήσεων και όχι βέβαια η υποψηφιότητα του Β. Μπούτα, που η συμμετοχή του αποτελεί εγγύηση στην αγωνιστική προοπτική, όπως ο ίδιος δήλωσε στις 23 Ιούνη, στη συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

    Μετά από αυτήν την τροπή των πραγμάτων, η ΝΑΣ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα για να εκφράσει ο λαός του νομού μας την αντίθεσή του στην κυβέρνηση και την πολιτική της. Για να γίνει η ΝΑ πόλος λαϊκής συσπείρωσης και αντιπαράθεσης στην αντιλαϊκή, αναχρονιστική πολιτική.

    Η ΝΑΣ θα συνεχίσει την αγωνιστική πορεία των μπλόκων, του ανυποχώρητου αγώνα, του λαϊκού μετώπου των εργαζομένων.

    Η ΝΑΣ με ανοιχτές διαδικασίες θα ανακηρύξει τον υποψήφιο νομάρχη της την Παρασκευή 17/7/98 και ώρα 9 μ.μ. στην πλατεία Πλαστήρα".


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ