Τετάρτη 15 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμπαράταξη για την Αθήνα!

Η συγκρότηση της αγωνιστικής, αριστερής, οικολογικής συμπαράταξης από τις δημοτικές κινήσεις "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα", "Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία" και "Αθήνα - Πράσινη Πόλη", με υποψήφιο δήμαρχο τον Λεων. Αυδή ανακοινώθηκε χτες

Το σύνθημα για τη μεγάλη εξόρμηση, που θα σταθμεύσει στις εκλογές του Οκτώβρη στη Δημαρχία της Αθήνας,ώστε από εκείνη τη θέση να ξεκινήσει με μεγαλύτερες δυνατότητες "τη συνάντησή της με όλες τις συλλογικότητες των ανθρώπων που κατοικούν σ' αυτή την πόλη" και πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για αυτήν, έδωσε χτες ο υποψήφιος Δήμαρχος της "Συμπαράταξης για την Αθήνα"Λεων. Αυδής.

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα - στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου- όπου ανακοινώθηκε επίσημα η συγκρότηση της αγωνιστικής, αριστερής, οικολογικής Συμπαράταξης, από τις δημοτικές κινήσεις "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα","Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία" και "Αθήνα - Πράσινη Πόλη",ο Λεων. Αυδής ξεκαθάρισε ότι "δεν είμαστε με όλους, αλλά με τα λαϊκά συμφέροντα" και απηύθυνε το εξής κάλεσμα: Να επιδιώξουμε την απελευθέρωση της πόλης από τα συμφέροντα που διαχειρίζονται σήμερα τις τύχες της, με την ενεργοποίηση των κατοίκων της, όσων αγωνίζονται ήδη, αλλά και εκείνων που είναι έτοιμοι - απ' όπου κι αν προέρχονται - να αγωνιστούν γιατί δε βολεύονται με όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Ο Λεων. Αυδής σημείωσε ότι γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ο συνδυασμός και το ψηφοδέλτιό του θα παραμείνουν ως την τελευταία στιγμή ανοιχτά,έτοιμα να υποδεχτούν όλες εκείνες τις φωνές που θα αποφασίσουν "να συμπαραταχτούν για να απαντήσουμε στο νεοφιλευθερισμό και το σκοταδισμό που απλώνει γύρω του".

Χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στην απομόνωση του δημότη, την απομάκρυνσή του από τα δημοτικά πράγματα και το έλλειμμα δημοκρατίας, που εδώ και χρόνια με σειρά νόμων, εφαρμόζεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ανακοίνωσε ότι η Συμπαράταξη θα προωθήσει τα ζητήματα της απλής αναλογικής και της ανακλητότητας του δημάρχου, ενώ δεσμεύτηκε για την εκπροσώπηση όλων όσοι έχουν λόγο στην πόλη, αλλά με τα προβλεπόμενα σήμερα, για την εκλογή με πλειοψηφικό σύστημα και των διαμερισματικών συμβούλων, αποκλείονται.

Για να αναφερθούμε μόνο σε ένα από τα ζητήματα που έθεσε ο Λεων. Αυδής, είναι αποκαλυπτική η καταγραφή των δημοτών κατά ενορίες - με συνέπεια να μην έχει δικαίωμα κάποιος που ζει στο Παγκράτι, αλλά γεννήθηκε στα Πατήσια να ψηφίζει και να έχει λόγο στο διαμέρισμα που ζει και γνωρίζει, αλλά να είναι αναγκασμένος να ψηφίζει στο διαμέρισμα που έτυχε να γεννηθεί...

Είναι έτσι αυτονόητο ότι η παρέμβαση της Συμπαράταξης θα είναι πρωτίστως"πολιτική και ιδεολογική". Στοχεύει στην ανάδειξη, υποστήριξη και προάσπιση των αιτημάτων του λαού της Αθήνας, που σήμερα διώκονται και στο επίπεδο της πόλης, όπως ακριβώς διώκονται από τις κεντρικές κυβερνητικές πολιτικές.

Αλλωστε η κατάσταση αυτή, η επίθεση των μεγάλων συμφερόντων και των πολιτικών εκφραστών τους εναντίον των ασθενέστερων στρωμάτων του λαού της Αθήνας, ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους για να αποφασίσουν να δράσουν από κοινού, να συγκροτήσουν ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο, που θα υποστηρίξει και θα διεκδικήσει φιλολαϊκές λύσεις, οι τρεις δημοτικές κινήσεις, η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα", η "Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία" και η "Αθήνα - Πράσινη Πόλη", όπως σημείωσαν στις παρεμβάσεις τους οι εκπρόσωποί τους Στέλιος Λάμπρου,Αλέκα Ζορμπαλά και Γιάννης Σχίζας αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ