Τετάρτη 15 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περί Βουλγάρων και άλλων τινών

Προς τον κύριον πρωθυπουργόν και τους αρμοδίους υπουργούς Παιδείας, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Αγαπητοί κύριοι

Διά της παρούσης θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι τελώ εν πλήρει συγχύσει, εξ αιτίας των προσφάτων αποφάσεων της τυφλής, πλην όμως δικαίας, Θέμιδος, σχετικά με το κατασκευασθέν υπό των εχθρών του ελληνισμού τερατουργήματος του γραικύλου καθηγητού Μπαμπινιώτη. Φρονώ ότι τοιούτα ανθελληνικά σκευάσματα ορθώς πρέπει να ρίπτονται εις την καθαρτήριον πυράν προς αποθάρρυνσιν όσων επιβουλεύονται το Εθνος, την Πατρίδαν, τη Θρησκείαν και την Οικογένειαν (εσχάτως και την ποδοσφαιρικήν Ομάδαν). Ορθώς, κατά την ταπεινήν μου γνώμιν, ενθυμήθητε τους δικαίους αναγκαστικούς νόμους, τους οποίους οι αλληθωρίζοντες προς το Σιδηρούν Παραπέτασμα προκάτοχοί σας είχον απεμπολήσει. Πλην, όμως, αισθάνομαι ένα ελαφρόν ιδεολογικόν κενόν εκ της αποφάσεως ταύτης. Και εξηγούμαι.

Μέχρι πρότινος, η λέξις "Βούλγαρος" ήτο νόμιμος και μαζί με το παράγωγόν της "ΕΑΜοβούλγαρος" εχρησίμευε διά την περιγραφήν παντός ερυθρού εχθρού του Εθνους. Επί δεκαετίας εγαλούχησα τους μαθητάς μου με τα Ελληνοχριστιανικά Ιδεώδη, καλώντας τους να εξοντώνουν μετά βδελυγμίας τους ΕΑΜοβουλγάρους, που επιβουλεύονται την ακεραιότητα της χώρας. Εις αυτόν το παιδαγωγικόν μου έργον είχα πάντοτε την αρωγήν του Κράτους, του Στρατού, της Αστυνομίας και της Εκκλησίας. Τώρα που η λέξις αυτή είναι απαγορευμένη, αισθάνομαι έως και προδότης, επειδή την εχρησιμοποίησα.

Αγαπητοί κύριοι

Αισθάνομαι την υποχρέωσιν να σας θέσω μερικά κρίσιμα ερωτήματα. Πρώτον: Η χρήσις της λέξεως "Βούλγαρος" είναι πλέον απαγορευμένη, όμως, η λέξις "ΕΑΜοβούλγαρος" επιτρέπεται; Αν όχι, τότε δυνάμεθα να χρησιμοποιούμε την έκφραση "ΕΑΜοαλήτης", "ΕΑΜοπροδότης" και τα συνώνυμά τους; Η, μήπως, θα πρέπει να ζητήσωμεν - θου Κύριε! - αναδρομικά συγχώρεσιν από τους κομμουνιστάς, τους οποίους εχαρακτηρίζαμεν ούτως; Δεύτερον: Μήπως ελλοχεύει ο κίνδυνος να επωφεληθούν οι συνοδοιπόροι των ερυθρών και να ζητήσουν την κατάργησιν παρομοίων εκφράσεων, όπως "Γύφτοι", "Τούρκοι", "Αλβανοί", "Αραπάδες", "Φιλιππινέζοι", "Σκοπιανά σκυλιά", με τας οποίας περιγράφονται οι υπάνθρωποι που εισεχώρησαν εις τον εθνικόν κορμόν και εργάζονται διά την διάβρωσιν του Εθνους και την αλλοίωσιν της φυλετικής μας καθαρότητος; Μήπως, δηλαδή, συρθούν εις τα δικαστήρια οι ελληνόψυχοι νέοι της "Χρυσής Αυγής" που τις χρησιμοποιούν; Μήπως - φευ - διωχθούν και πεφωτισμένοι κληρικοί, οι οποίοι από του άμβωνος ρίπτουν μύδρους εις τοιούτα αθύρματα; Υπάρχει ανάλογη μέριμνα εκ μέρους σας; Τρίτον: Τι θα πρέπει να απαντώμεν ημείς οι εθνικόφρονες εκπαιδευτικοί εις την προπαγάνδαν των πρακτόρων της Μόσχας, που ομιλούν διά "εκφασισμόν της κοινωνίας";

Αγαπητοί κύριοι

Σας θέτω τοιούτα ερωτήματα, επειδή σήμερον εσυνάντησα έναν παλαιόν μαθητήν μου, όστις προέρχεται από οικογένειαν μιασμάτων. Εκείνος μου παρέθεσε τα επιχειρήματα της κομμουνιστικής προπαγάνδας, λέγοντας πως "όλα αυτά είναι κυνήγι μαγισσών". Μου ανέφερε μίαν φράσιν του κομμουνίζοντος Ψυχάρη (προς Θεού, όχι του εντιμοτάτου κυρίου Σταύρου, αλλά ενός αποθανόντος λογοτέχνου) πως "δεν υπάρχουν χυδαίες λέξεις, αλλά χυδαίοι άνθρωποι". Μάλιστα, ο αχρείος έφθασε εις το σημείον να ειρωνευθεί, λέγοντας πως "αν αρχίσουμε να θεωρούμε βρισιά κάθε εθνικό ή φυλετικό προσδιορισμό, τότε μπορεί και οι ξένοι σύμμαχοί μας να χρησιμοποιούν τους όρους "Ελληνόψυχος", "Εθνικόφρων" ή "Εκσυγχρονιστής" για να περιγράψουν τον "φασίστα" και τον "σοβινιστή"".

Ελπίζω να ασχοληθείτε με το πρόβλημα και να εκπονήσετε λύσεις προς όφελος του Εθνους, της Πατρίδος, της Θρησκείας, της Οικογενείας (και της ποδοσφαιρικής Ομάδος).

Μετά τιμής

Ενας Ελληνόψυχος (μετά συγχρήσεως) συνταξιούχος γυμνασιάρχης

Και για την αντιγραφή

Παναγιώτης ΖΑΒΟΥΔΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ