Τετάρτη 15 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΕ
Ανύπαρκτος ο έλεγχος για το περιβάλλον

Στη Θεσσαλονίκη η HELECO 99 η Εκθεση για τις τεχνολογίες του περιβάλλοντος τον προσεχή Ιούνη

Η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δε διαθέτει έναν μηχανισμό ο οποίος θα διασφαλίζει την εφαρμογή των μέτρων και των δράσεων που προβλέπει η νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό τόνισε χτες ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Κ. Λιάσκας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου κατά την οποία προανήγγειλε τη διοργάνωση της Γ Διεθνούς Εκθεσης και Συνεδρίου Τεχνολογίας Περιβάλλοντος HELECO 99, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Ιούνη 1999 στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός αξιόπιστου και επιστημονικού κύρους Σώματος Ελεγκτών Περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να πιεστούν οι αρμόδιοι ώστε να αποκτήσει η χώρα μας αυτόν το μηχανισμό. Ανέφερε επίσης ότι στο πλαίσιο του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης πρέπει να γίνει συνείδηση η ανάγκη επενδύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και να αλλάξει η φιλοσοφία των χρηματοδοτήσεων, ώστε να μη θεραπεύονται μόνο οι πληγές του παρελθόντος, αλλά να δίνονται λύσεις βιώσιμες για την εξαρχής προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος, επικαλούμενος πρόσφατες εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, επισήμανε ότι σε αρκετούς τομείς, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, οι υδάτινοι πόροι και τα στερεά απόβλητα, παρουσιάζεται η εικόνα μιας διαρκώς επιδεινούμενης περιβαλλοντικής κρίσης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Ι. Στράτος, παίρνοντας το λόγο, αν και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ρυπογόνες μονάδες για πολλά χρόνια οι οποίες θα πρέπει να απομακρυνθούν από τον αστικό ιστό, υποστήριξε ότι πρέπει να λειτουργήσουν βιομηχανίες που τηρούν αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους μέσα σε περιοχές κατοικίας εν ονόματι της καταπολέμησης της ανεργίας!

Να σημειώσουμε ότι οι διοργανωτές φιλοδοξούν να ξεπεράσουν στη HELECO 99 τις 167 συμμετοχές ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων τεχνολογίας του περιβάλλοντος, που είχαν πάρει μέρος στην αντίστοιχη Εκθεση του 1995, ενώ ανάμεσα στα θέματα του Συνεδρίου θα εξεταστούν η διαχείριση των αποβλήτων, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η χρήση νέων τεχνολογιών στην περιβαλλοντική διαχείριση και οι περιβαλλοντικές χρήσεις στις υποδομές της Ολυμπιάδας 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ