Τετάρτη 15 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ" ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Αντίσταση, ενότητα και ελπίδα

Πλήθος κόσμου, παρά το μεσοκαλόκαιρο, συγκεντρώθηκε προχτές στο κέντρο του Χαϊδαρίου, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της "Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης" (ΔΕΚ). Μια καλαίσθητη κατασκευή, όπου μετέτρεψε το άδειο οικόπεδο, προσφορά φίλου της Κίνησης, σε ένα χώρο δημιουργικού διαλόγου στην καρδιά της πόλης, με τη δουλιά που προσέφεραν υποστηρικτές της ΔΕΚ.

Την προσφορά αυτή εξήρε ο υποψήφιος δήμαρχος της ΔΕΚ, Μιχάλης Σελέκος,στην αρχή της ομιλίας του, για να τονίσει σε ένα άλλο σημείο, πως "η δική μας δύναμη πηγάζει από τον κόσμο. Δεν έχουμε οικονομικές δυνατότητες να κάνουμε γκάλοπ, να βγάζουμε πολύχρωμα φυλλάδια, να δώσουμε εκατομμύρια για εκλογικά κέντρα".

Ο Μ. Σελέκος άσκησε σκληρή κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή. "Η δημοτική αρχή αμφισβητείται πλέον όλο και περισσότερο. Παραπαίει κάτω από το βάρος των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργεί στο δήμο. Το ρουσφέτι, η συναλλαγή, η σπατάλη, η ανικανότητα, η κακοδιαχείριση, ο ηθικός εκβιασμός των δημοτών είναι στην ημερήσια διάταξη. Το δημοτικό συμβούλιο έγινε διακοσμητικό όργανο, ενώ δε σέβονται ούτε τις αποφάσεις που έχουν πάρει οι κάτοικοι σε δημοψηφίσματα που έχουν κάνει".

Ο ομιλητής πρόσθεσε ότι "ο δήμος έχασε τη φυσιογνωμία του και το διεκδικητικό του ρόλο και ζημιώθηκαν οι κάτοικοι. Οχι μόνο δεν υπήρξε συμπαραστάτης στα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά τα υπονόμευσε και στην ουσία στράφηκε εναντίον όσων αγωνίζονταν. Η δημοτική αρχή πρέπει να τιμωρηθεί σ' αυτές τις εκλογές για να δοθεί το μήνυμα, η απάντηση στην κυβέρνηση, ότι ο λαός καταδικάζει την αντιλαϊκή πολιτική της και τους τοπικούς υπηρέτες της".

Ο υποψήφιος δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά στη δραστηριότητα της Κίνησης την τελευταία τετραετία μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο για τοπικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα ευρύτερης σημασίας και υπογράμμισε την ποιοτική διαφορά της ΔΕΚ από τις άλλες παρατάξεις. "Λάμπες βάζουν όλοι οι δήμοι, όπως μπορούν να κλείνουν και τις λακκούβες - ο δικός μας βέβαια ούτε αυτό μπορεί να κάνει - όμως το θέμα είναι να αντιπαλεύεις την πολιτική που δημιουργεί τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, να έχεις το κουράγιο να αμφισβητείς και να κοντραριστείς με την κυβερνητική πολιτική, να απαιτήσεις λύσεις στα μεγάλα και μικρά προβλήματα".

Τέλος, ο Μ. Σελέκος κάλεσε τους Χαϊδαριώτες να συσπειρωθούν γύρω από τη ΔΕΚ, "σε μια πλατιά εκστρατεία ενημέρωσης, αντίστασης, ενότητας και ελπίδας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στηρίζουν «Λαϊκή Συσπείρωση» και Μ. Σελέκο (2023-10-12 00:00:00.0)
Τα «μάζεψε» ο δήμαρχος (2000-05-24 00:00:00.0)
Αναγκαίες οι κινητοποιήσεις (1999-09-04 00:00:00.0)
Ψήφος στα συμφέροντα του λαού (1998-10-02 00:00:00.0)
Επιτροπή Νέων της "Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης" (1998-06-20 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις δημοτικών Κινήσεων (1997-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ