Τετάρτη 15 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποιος είναι ο Λεων. Αυδής

Οι αγωνιστές που συσπειρώνονται στις γραμμές της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" γνωρίζουν καλά τον υποψήφιο δήμαρχό της. Οχι μόνο για την αξιοσημείωτη δράση του τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα δημοτικά πράγματα. Αλλά από πολύ νωρίτερα. Ωστόσο, μερικά στοιχεία από το βιογραφικό του είναι χρήσιμο να τα αναφέρουμε:

Ο Λεων. Αυδής γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1937. Είναι παντρεμένος με την Ιριδα Καλκάνη και έχει ένα γιο. Κατοικεί στο Γουδί και εργάζεται ως δικηγόρος με ενασχόληση στο Εργατικό Δίκαιο.

Το 1968 εκτοπίστηκε, από την Απριλιανή δικτατορία, στη Σίκινο.

Τη χρονική περίοδο 1981-1986 διατέλεσε αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Από το 1991 ως το 1993 διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, της οποίας και παραμένει μέλος.

Το 1996 εκλέχθηκε βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας μετείχε στη διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης - Δικαιοσύνης της Βουλής και υπήρξε Β' αντιπρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Από την ιδιότητα του βουλευτή παραιτήθηκε το Μάη του 1997 για να ασχοληθεί με το Δήμο Αθηναίων ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα".

Εχει συγγράψει μελέτες και άρθρα για θέματα του Εργατικού Δικαίου, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε νομικά περιοδικά ("Επιθεώρηση Εργατικού Δικαίου", "Δελτίο Εργατικής Νομοθεσίας", "Δίκαιο Επιχειρήσεων και Εταιριών") και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες ("Συνδικαλιστική Επιθεώρηση", "Ριζοσπάστης").

Επίσης είναι νομικός σύμβουλος της ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ