Τετάρτη 15 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠ
Αντίθετος με την καταστροφή του Υμηττού

Κατηγορηματικά αντίθετος με την επιφανειακή χάραξη της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού, που θα έχει αποτέλεσμα την καταστροφή του δάσους, είναι ο Τομέας Πολεοδομίας και Χωροταξίας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση του Τομέα, που συνεδρίασε χτες, συζήτησε το θέμα της διάνοιξης της Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και διατύπωσε τα ακόλουθα:

  • Ο Τομέας παρακολουθεί με ανησυχία τη συνεχιζόμενη κατασκευή της επιφανειακής χάραξης και εκφράζει τη ρητή αντίθεσή του σ' αυτήν, η οποία, εκτός της περιβαλλοντικής καταστροφής του δάσους του Υμηττού, θα επισύρει και παρόμοιες λειτουργίες με καταστροφικές συνέπειες. Ο Τομέας πιστεύει ότι η κατασκευή της σήραγγας είναι η ενδεδειγμένη, τόσο για περιβαλλοντικούς, όσο και για πολεοδομικούς λόγους.
  • Ο Τομέας εκφράζει επίσης την έντονη αντίθεσή του για την καταπάτηση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας από το ελληνικό δημόσιο και επισημαίνει ότι η αγνόηση των αποφάσεων του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, δεν προσκομίζει τίποτα το καλό για την ευνομία στη χώρα μας.

Σημειώνουμε ότι οι απόψεις αυτές του Τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας του ΕΜΠ αποτελούν έναν ακόμη κόλαφο κατά του ΥΠΕΧΩΔΕ, που επιμένει στην επιφανειακή χάραξη, προκειμένου να εξυπηρετήσει αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των εργολάβων, γράφοντας παράλληλα "στα παλιά του παπούτσια" τις αποφάσεις του ΣτΕ, αλλά και την αντίδραση των κατοίκων, που αγωνίζονται να διατηρήσουν ακέραιο το μοναδικό πνεύμονα του Υμηττού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ