Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση στην παραλία του Ελληνικού

Σταμάτησε η απεργία πείνας του δημάρχου Ελληνικού μετά από 25 μέρες

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε προχτές το πρωί, στο Ελληνικό, στην παραλία του Αγίου Κοσμά, με την οποία κάτοικοι και φορείς της περιοχής έριξαν τα κάγκελα, απαιτώντας να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση για όλους, ενώ, παράλληλα, μπήκαν στο χώρο τον οποίο και καθάρισαν.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από την παραλία, όπου και άρχισαν να ξηλώνουν τα κάγκελα. Ωστόσο, πριν ακόμη αρχίσει η κινητοποίηση, βρίσκονταν εκεί διμοιρίες των ΜΑΤ. Ενώ η κινητοποίηση βρισκόταν σε εξέλιξη, πλησίασαν σε ελάχιστη απόσταση τους συγκεντρωμένους και προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση. Ομως, με την άμεση παρέμβαση της βουλευτή του ΚΚΕ, Β. Νικολαΐδου, στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών ο οποίος βρισκόταν στο χώρο και θέτοντας την κυβέρνηση προ των ευθυνών της, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το χώρο.

«Συνυπεύθυνοι»

Την ίδια στιγμή, μοιράζοντας προκηρύξεις και καλώντας τους διαδηλωτές «να καταδικάσουν με τον αγώνα και την ψήφο τους τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που με τα προγράμματά τους δρομολογούν νέα αδιέξοδα», αλλά και να «προσπεράσουν το ΣΥΝ που προσπαθεί να ξεγελάσει με αριστερή φρασεολογία, να κουκουλώσει τις ευθύνες του», μέλη της Αχτίδας Νοτιοανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ και της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Ελληνικού», δίνουν δυναμικό «παρών».

«Σήμερα, σε αυτή τη συμβολική κινητοποίηση, καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, διότι η περιοχή αστυνομοκρατείται», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου. Και συνέχισε: «Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής. Σαν κόμμα, παλεύουμε για το άνοιγμα των παραλιών, να είναι δημόσιες και να έχουν δωρεάν πρόσβαση οι εργαζόμενοι. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που δεν απαντά καν στο αίτημα του δημάρχου Ελληνικού, αλλά, από την άλλη, καταγγέλλουμε την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που μαζί με αυτές της ΝΔ έχουν αποφασίσει και συνυπογράψει, όχι μόνο νόμους, αλλά και τα μνημόνια ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων. Αλλωστε, από τότε έχουν καταντήσει οι παραλίες αυτές σιδερόφραχτες».

Την ίδια στιγμή, με δηλώσεις του, ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης, μιλώντας στους κατοίκους, ανακοίνωσε ότι, μετά από 25 μέρες, θα σταματήσει την απεργία πείνας, ενώ κάλεσε τους παραβρισκόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα, διεκδικώντας να αποδοθεί οριστικά η παραλία στους κατοίκους.

Ωστόσο, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελληνικού, αναφέρεται ότι ιδιωτικά συνεργεία και «άνθρωποι των νυχτερινών κέντρων» επανατοποθετούσαν τα κάγκελα στην παραλία και πως συνελήφθη δημοτικός υπάλληλος, διότι, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «πρωτοστατούσε στην κινητοποίηση». Στην προχτεσινή κινητοποίηση, συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ