Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζητούν προστασία...

Την προστασία των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών προκειμένου να χτυπήσουν τη μαζική λαϊκή δράση, ζητούν οι επιχειρηματίες - ιδιοκτήτες της παραλίας «Ακτή του Ηλιου, Αλιμος ΑΕ» με εξώδικο διαμαρτυρία. Αυτό, με αφορμή τη δυναμική κινητοποίηση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ την Κυριακή 3 Ιούνη, κατά την οποία επέτρεψαν στους εργαζόμενους να μπουν δωρεάν χωρίς να πληρώσουν το τσουχτερό αντίτιμο στην είσοδο της παραλίας, που έχει παραδοθεί σε επιχειρηματίες.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρηματίες - ιδιοκτήτες της εταιρείας «Ακτή του Ηλιου, Αλιμος ΑΕ» διά του εκπροσώπου της δικηγόρου Αλέξη Κούγια, έστειλαν εξώδικο (σ.σ. με ημερομηνία 8 Ιούνη) προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., τον Αττικάρχη, τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Τουρισμού και Δικαιοσύνης, το Δήμο Αλίμου και το αστυνομικό Τμήμα Αλίμου, με το οποίο ζητούν να προβούν «σε όλες τις νόμιμες ενέργειες» ενάντια σε όσους παλεύουν για τα λαϊκά δικαιώματα! Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίζουν τους συγκεντρωμένους μέλη, φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ, «κοινούς κακοποιούς». Εκείνους δηλαδή που αγωνίζονται οργανωμένα, συλλογικά για τα δικαιώματα του λαού, όπως η δωρεάν - ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, η κατάργηση των διοδίων ή ακόμα η μη παραχώρηση στο μεγάλο κεφάλαιο δασών, δασικών εκτάσεων και ορεινών όγκων.

Στο κείμενο του εξώδικου πάντως, οι εκπρόσωποι της εταιρείας δίνουν ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο. Αναφέρεται ότι η παραλία τούς παραχωρήθηκε «με όλες τις νόμιμες άδειες από ΟΡΣΑ (βλέπε ΥΠΕΧΩΔΕ και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ), ΕΤΑ (βλ. υπουργείο Ανάπτυξης και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ), Πολεοδομία και Δήμο Αλίμου (μέχρι το 2003 στη δημοτική αρχή η ΝΔ, τώρα το ΠΑΣΟΚ). Δηλαδή, εκπρόσωποι κομμάτων και δήμων της περιοχής, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις των κατοίκων για ελεύθερες παραλίες, έχουν συνηγορήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο ξεπούλημα των παραλιών...

Βέβαια, η εταιρεία στο εξώδικο, δεν έχει κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσει διάφορα ψεύδη, όπως: ότι οι συγκεντρωμένοι «απείλησαν τους υπαλλήλους με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας», όταν οι διαδηλωτές εξήγησαν χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση και στους υπαλλήλους το πολιτικό περιεχόμενο της παρέμβασης. Προφανώς, δε διστάζουν να παραποιήσουν την πραγματικότητα όταν σκοπό έχουν την προστασία των κερδών τους. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε ζητούν προστασία από το κράτος ενάντια στις λαϊκές διεκδικήσεις.


Κ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ