Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Κοινοί ιμπεριαλιστικοί στόχοι

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Τους πολύ στενούς δεσμούς που συνδέουν ΗΠΑ και Βρετανία επαναβεβαίωσαν ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ κατά την τελευταία του επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες ως «ένοικος» της Ντάουνινγκ.

Στην ατζέντα των επαφών τους βρίσκονται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στο Ιράκ και τη Μέση Ανατολή, πόλεμοι των οποίων ηγούνται από κοινού. Επίσης, συζήτησαν το θέμα των συνεχιζόμενων συνομιλιών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), καθώς και ζητήματα που αφορούν στο κλίμα εν όψει και της Συνόδου της G8 στη Γερμανία, σύμφωνα με το BBC.

Ο Μπλερ αποχωρεί από την κεφαλή του Εργατικού Κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας στις 27 Ιούνη, παραδίδοντας τα ηνία στον νυν υπουργό Οικονομίας Γκόρντον Μπράουν. Δεν πρόκειται πλέον για ισχυρή πιθανότητα, αλλά για βεβαιότητα, καθώς χτες ο Μπράουν εξασφάλισε την ανάδειξή του στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος και αυτομάτως στην πρωθυπουργία δίχως τη διενέργεια ψηφοφορίας, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος - 309 από τους 353 βουλευτές - τον υπέδειξε από τώρα ως επόμενο ηγέτη. Ο Τζον ΜακΝτόνελ, μοναδικός αντίπαλός του, αποσύρθηκε καθώς δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη υποστήριξη 49 βουλευτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ