Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Ερώτηση για τις αυθαίρετες συλλήψεις

Τις απαράδεκτες πρακτικές των αστυνομικών αρχών όσον αφορά τη σύλληψη διαδηλωτών και την απόδοση των σχετικών κατηγοριών, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Α. Σκυλλάκος, Α. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης, σε σχετική Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρα.

Οπως αναφέρουν, «είναι συνήθης, ιδιαίτερα τελευταία, η πρακτική των αστυνομικών αρχών να συλλαμβάνουν από τη μάζα των διαδηλωτών και να αποδίδουν κατηγορίες σε πρόσωπα που προφανέστατα δεν έχουν καμιά σχέση με διάπραξη αξιόποινων πράξεων, αλλά μόνο συμμετέχουν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Οι συλλήψεις αυτές και οι σχετικές κατηγορίες γίνονται βάσει προφανέστατα ψευδών ή απολύτως ανεπαρκών (από νομική άποψη) στοιχείων, γεγονός που μπορεί να χαρακτηριστεί ως σκευωρία.

Κατά κανόνα, ακολουθεί η δικαστική αθώωση των κατηγορουμένων, όπως έγινε πρόσφατα με τους 49 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια του φοιτητικού συλλαλητηρίου της 8ης Μάρτη. Τέτοια είναι και η περίπτωση, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, του φοιτητή Παναγιώτη Κ. από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατηγορήθηκε με βάση στοιχεία που δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να συγκροτήσουν κατηγορητήριο και κρατείται χωρίς να συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλει η ποινική δικονομία.

Οι πρακτικές αυτές των αστυνομικών αρχών είναι απολύτως αντιδημοκρατικές, δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού των εργαζομένων και των νέων, επιχειρώντας να τους αποτρέψουν από την άσκηση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων και τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να σταματήσουν οι απαράδεκτες αυτές και αντισυνταγματικές πρακτικές των αστυνομικών αρχών».

  • Την αντίθεσή του στην προφυλάκιση του 19χρονου φοιτητή του Τμήματος Χημικών - Μηχανικών του ΑΠΘ, που διώκεται για τα επεισόδια που έγιναν στις 5 Μάη έξω από τα πανεπιστήμια, εκφράζει με ψήφισμά του ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε νέα διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση του φοιτητή μέχρι τη δίκη του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ