Τρίτη 22 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Αγωνιστική διεκδίκηση αποζημιώσεων

Συγκέντρωση διεκδίκησης δίκαιων και ουσιαστικών αποζημιώσεων για τις ζημιές των καλλιεργειών από την ακαρπία, πραγματοποιούν την ερχόμενη Παρασκευή 25 Μάη οι πληγέντες αγρότες του Τυρνάβου. Η συγκέντρωση, που θα γίνει στις 8 μ.μ., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, αποφασίστηκε σε σύσκεψη, που συγκάλεσαν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί της επαρχίας για το συντονισμό δράσης.

Οι αγρότες διεκδικούν την αναγνώριση της ζημιάς που αφορά όλες τις δενδρώδεις καλλιέργειες - αχλάδια, αμύγδαλα, δαμάσκηνα, πρώιμα ροδάκινα κ.ά. - με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, δεδομένου ότι οι ζημιές λόγω ακαρπίας δεν καλύπτονται από τον σημερινό αντιαγροτικό κανονισμό του ΕΛΓΑ και απαιτούν την καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων, απορρίπτοντας τη διαδικασία των ΠΣΕΑ. Ζητούν, επίσης, την αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ για την πλήρη κάλυψη των ζημιών, σε όλα τα στάδια της αγροτικής παραγωγής και του κεφαλαίου, στο 100%, την άμεση εξατομίκευση της ζημιάς, την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε, μεταξύ των άλλων, ο Χρ. Κιτσίδης, δήμαρχος Τυρνάβου, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών.

  • Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες κερασοπαραγωγοί της επαρχίας Αγιάς Λάρισας των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών. Η καταστροφή της παραγωγής, στα χωριά των Δήμων Αγιάς και Μελιβοίας είναι ολοκληρωτική. Οι πληγέντες παραγωγοί, που αυτή την περίοδο βρίσκονται στη φάση συγκομιδής του προϊόντος και είδαν τους κόπους μιας χρονιάς να καταστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες, ζητούν την άμεση καταγραφή των ζημιών, λόγω και της ευπάθειας του κερασιού και την καταβολή έγκαιρων και δίκαιων αποζημιώσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ