Τρίτη 22 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ σε φαρμακευτικά προϊόντα κατά της παχυσαρκίας και αισθητικής παρέμβασης που διακινούνται μέσω του Internet εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), μετά από αναφορές που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα. Ο ΕΟΦ υπογραμμίζει ότι η διακίνηση των φαρμακευτικών προϊόντων μέσω οποιασδήποτε πηγής που δεν καλύπτεται από τη Νομοθεσία, όπως, π.χ., INTERNET, πέραν του ότι απαγορεύεται από νόμο, εγκυμονεί κινδύνους που έχουν σχέση αφενός με την υγεία του ασθενούς που λαμβάνει το προϊόν χωρίς ιατρική συνταγή και συμβουλή, αφετέρου με την ποιότητα των προϊόντων, η οποία δε διασφαλίζεται από τις συνθήκες της παράνομης διακίνησης και χωρίς την εποπτεία του ΕΟΦ.

ΣΕ ...ΤΣΟΥΧΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ πωλούσαν δύο άνδρες εισιτήρια για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω του Διαδικτύου τα οποία είχαν προμηθευτεί από την Κύπρο. Ο ένας συνελήφθη από την αστυνομία ενώ ο δεύτερος καταζητείται. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για αθλητικές διοργανώσεις που θα γίνουν σε Ελλάδα και εξωτερικό και να τα πωλούσαν από σελίδα του Διαδικτύου σε υπερβολικά υψηλές τιμές. Μάλιστα, στο ...ραντεβού που έκλεισαν με τον συλληφθέντα οι αστυνομικοί, που υποδύονταν τους πελάτες, έδωσαν το ποσό των 2.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα προκειμένου να πάρουν εισιτήρια που κόστιζαν 200 ευρώ.

ΜΕ «ΠΟΙΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» απειλεί η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. τους συνδικαλιστές αστυνομικούς, οι οποίοι τη βραδιά του τελικού του Champions League θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στο ΟΑΚΑ. Με σχετική ανακοίνωσή της, η ΠΟΑΣΥ αναφέρει πως «εκπρόσωποι της ομοσπονδίας μας θα παραβρεθούν εντός του χώρου του σταδίου του ΟΑΚΑ ή και άλλων νευραλγικών σημείων που θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ασκήσουν τα συγκεκριμένα δικαιώματά τους».

ΤΡΕΙΣ ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ χτες αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ) που επισκέφτηκε τον υπουργό Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρα, προκειμένου να του θέσει μια σειρά ζητήματα που απασχολούν τις φυλακές. O υπουργός Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρας αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση για το πάγιο αίτημα να συμπεριλαμβάνονται εκπρόσωποι των οικείων δικηγορικών συλλόγων στα συμβούλια των κατά τόπους φυλακών, καθώς και εκπρόσωποι του ΔΣΑ στο Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Φυλακών. Επίσης, ο Α. Παπαληγούρας αρνήθηκε θεσμική τροποποίηση, ώστε να διασφαλιστεί η μη αναδημιουργία των λεγόμενων «υαλόφρακτων επισκεπτηρίων» στο μέλλον, ενώ δε συμμερίστηκε την έντονη ανησυχία των δικηγόρων για υπερπληθυσμό στις φυλακές λόγω της αυστηρότητας των δικαστικών αποφάσεων και των «εύκολων» προφυλακίσεων.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ μετά την απολογία του στην 26η ανακρίτρια ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες χρηματισμού από κρατούμενο, προκειμένου να μεσολαβήσει σε δικαστές για ευνοϊκή έκβαση της δίκης του. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

ΕΠΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ελαφρά σε τροχαίο ατύχημα, που σημειώθηκε χθες το πρωί στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Εδεσσας, όταν λεωφορείο του ΟΑΣΘ που εκτελούσε το δρομολόγιο Ιωνία - Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε με φορτηγό αυτοκίνητο. Το ατύχημα σημειώθηκε στη διασταύρωση, κοντά στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκαν χθες ελεύθεροι μετά την απολογία τους στην 26η τακτική ανακρίτρια τα δύο στελέχη της «Θύρας 7» που κατηγορούνται για συναυτουργία στο θάνατο του προέδρου των ομάδων του Παναθηναϊκού στον Κολωνό, Μιχάλη Φιλόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ