Τρίτη 22 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Στη Γερουσία το ληστρικό νομοσχέδιο νομιμοποίησης

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Σάλο έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των οικονομικών προσφύγων που διαβιούν και εργάζονται στις ΗΠΑ, ενώ χτες αναμενόταν να κατατεθεί προς συζήτηση στη Γερουσία, που μπορεί να διαρκέσει και βδομάδες.

Οι αντιδράσεις είναι σφοδρότατες από βουλευτές και γερουσιαστές και των δύο κομμάτων, παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο εκπονήθηκε μετά από μήνες διαβουλεύσεων από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς. Η ουσία του νομοσχεδίου που έχει διαρρεύσει αποκαλύπτει την απόλυτα εκμεταλλευτική και ασύδοτη φύση του: Πρόστιμο 5 χιλιάδων δολαρίων, επιστροφή στη χώρα προέλευσής τους, αίτηση για να αποκτήσουν τη λεγόμενη «βίζα Ζ». Οι κάτοχοι της «βίζας Ζ» θα μπορούν να εργάζονται νόμιμα στις ΗΠΑ, ωστόσο θα χρειαστεί να περιμένουν έως και 13 χρόνια έως ότου αποκτήσουν μόνιμη άδεια παραμονής. Επίσης υπάρχει «πόιντ σίστεμ», βάσει του οποίου οι ενδιαφερόμενοι θα αποκτούν «πόντους» βάσει των ικανοτήτων τους (παιδεία, γλώσσες, επαγγελματικά προσόντα κλπ.).

Το κυριότερο είναι ότι για να τεθεί σε ισχύ το νομοσχέδιο, προϋποθέτει τη στρατιωτικοποίηση των συνόρων, δηλαδή την ανάπτυξη 18.000 επιπλέον ανδρών της φρουράς των συνόρων, την ανέγερση επιπλέον τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, τη χρήση υψηλής τεχνολογίας για την προστασία τους. Προϋποθέσεις που για να γίνουν πραγματικότητα, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα 18μηνο, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας Μάικλ Τσέρτοφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ