Τετάρτη 23 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΑΣΥ
Αντιδρά στις απειλές για διώξεις

Με αυταρχικές μεθόδους η κυβέρνηση προσπαθεί από χθες να αποτρέψει την σημερινή κινητοποίηση των αστυνομικών στο ΟΑΚΑ. Με εγκύκλιο του αρχηγείου που απευθύνεται σε όλες τις γενικές αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, αποφασίστηκε να μην χορηγηθούν από ις 22-24 Μάη άδεια ή ρεπό στους αστυνομικούς. Στην ουσία με αυτό το μέτρο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης επιστρατεύει όλο το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ για να αποφευχθεί η κινητοποίηση των συνδικκαλιστών.

Εξάλλου, με κατεπείγον έγγραφό της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας κάλεσε χτες τους συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) να παρουσιαστούν σήμερα στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας.

Παράλληλα αναιτιολόγητη χαρακτηρίζει η ΠΟΑΣΥ την απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. να επιστρατεύσει όλο το προσωπικό της Αστυνομίας ενόψει του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ (αναφέρονται στην απόφαση να τεθούν σε επιφυλακή 20.000 αστυνομικοί). Ως γνωστόν, η ΠΟΑΣΥ έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει πανελλαδική ένστολη κινητοποίηση σήμερα έξω από το ΟΑΚΑ, ενώ αντιπροσωπεία θα μοιράζει από το πρωί φυλλάδια σε όσους έρχονται στο «Ελ. Βενιζέλος».

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ τονίζει πως με την απόφαση αυτή, το υπουργείο και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να δείξουν πως οι συνδικαλιστές αστυνομικοί υπονομεύουν τη χώρα. Παράλληλα, επισημαίνουν πως «γυρίζουν το ρολόι της ιστορίας πίσω» με τις απειλές περί πειθαρχικών και ποινικών διώξεων σε βάρος όσων βρεθούν στις κινητοποιήσεις. Τέλος, αναφέρουν πως οι αστυνομικοί που ήρθαν από την επαρχία προκειμένου να στελεχώσουν τα μέτρα ασφαλείας του τελικού, «τσουβαλιάστηκαν» σε πρόχειρους καταυλισμούς του Αγ. Ανδρέα Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ