Πέμπτη 24 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Τελεσίγραφο προς τους ισλαμιστές

ΒΗΡΥΤΟΣ.-

Τελεσίγραφο απηύθυνε προς τους μαχητές της «Φάταχ αλ Ισλάμ» που παραμένουν οχυρωμένοι στον καταυλισμό Ναχρ αλ Μπάρεντ, στο βόρειο Λίβανο, ο υπουργός Αμυνας. Ο Ελίας Μουρ τους προειδοποίησε ότι ή θα παραδοθούν ή θα βρεθούν αντιμέτωποι με το λιβανικό στρατό, που διατηρεί την πολιορκία του στον καταυλισμό, και θα πεθάνουν. Από την άλλη, με δηλώσεις τους σε ΜΜΕ, οι μαχητές δήλωναν έτοιμοι ακόμη και για πολυήμερες συγκρούσεις μέχρι τέλους.

Την ίδια ώρα, συνεχιζόταν η αποχώρηση των αμάχων από τον καταυλισμό με κάθε μέσο. Οι περισσότεροι κατευθύνθηκαν στον γειτονικό καταυλισμό Μπαντάουι και υποστήριζαν ότι νεκροί και τραυματίες κείτονται στους δρόμους του Ναχρ αλ Μπάρεντ, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να τους καταμετρήσει ή να τους βοηθήσει. Μια αναζωπύρωση των συγκρούσεων θεωρούνταν περισσότερο από πιθανή.

Σήμερα μεταβαίνει στη Βηρυτό ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, ενώ θετική είναι η πρώτη αντίδραση της Ουάσιγκτον στο αίτημα της Βηρυτού για χορήγηση έκτακτης στρατιωτικής βοήθειας. Χτες επίσης ο λιβανικός στρατός ανακοίνωσε - χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί - ότι βρέθηκε το πτώμα του υπαρχηγού της «Φατάχ αλ Ισλάμ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ