Πέμπτη 24 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Χανίγια - Αμπάς συζήτησαν, κατ' αρχάς, για εκεχειρία

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Συναντήθηκαν, χτες, σε μυστική τοποθεσία για λόγους ασφαλείας εξαιτίας των συνεχιζόμενων ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, που επέστρεψε χτες στη Γάζα, και ο πρωθυπουργός Ισμαΐλ Χανίγια. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την προοπτική νέας εκεχειρίας στην ενδο-παλαιστινιακή ένταση αλλά και ανανέωσης της κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ. Η συνάντηση θα επαναληφθεί ενώ και οι 2 πλευρές φαίνεται να συμφωνούν ότι αυτή τη φορά η εκεχειρία με το Ισραήλ θα πρέπει να περιλαμβάνει και τη Δυτική Οχθη.

Χτες, ισραηλινά ελικόπτερα πραγματοποίησαν 2 πλήγματα στη βόρεια Γάζα, το ένα κοντά στον καταυλισμό Τζαμπάλιγια. Στόχος ήταν κτίρια που χρησιμοποιούνται από τη «Χαμάς». Στην πρώτη επίθεση επλήγη κατοικία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 9 πολίτες, στην πλειοψηφία παιδιά (συμπεριλαμβανομένου 9μηνου βρέφους). Νωρίτερα, χερσαίες ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένης εμβέλειας εισβολή στη βόρεια Γάζα και έκαναν έρευνες σε παρακείμενα σπίτια προειδοποιώντας ότι θα γίνουν στόχος αν εκτοξευτούν από εκεί ρουκέτες.

Τέλος, 3ήμερη απεργία άρχισαν χτες οι δημόσιοι υπάλληλοι διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των μισθών τους (έχουν πληρωθεί το 1/4 των δεδουλευμένων τους το τελευταίο 60ήμερο). Σε απεργία βρίσκονται, για τον ίδιο λόγο, και οι γιατροί εδώ και 85 ημέρες, ενώ μισθοί έχουν καταβληθεί μόνο στους εκπαιδευτικούς. Ο υπουργός Πληροφόρησης εξέφρασε κατανόηση στην αγανάκτηση των εργαζομένων, υπενθύμισε, όμως, ότι ευθύνεται το εμπάργκο που έχει επιβληθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ