Παρασκευή 25 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ρύθμιση χρεών...

«Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι». Τέλος δεν έχει ο κατήφορος (και) της ΝΔ. Στην πρεμούρα της - ακολουθώντας απόλυτα τα βήματα του ΠΑΣΟΚ - να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των επιχειρηματιών, δε σταματά πουθενά. Ετοιμάζει να χαρίσει, πάλι, χρέη Αθλητικών Ανώνυμων Εταιρειών (ΑΑΕ)!... Επιβραβεύοντας, για μια ακόμα φορά, κακοδιαχειριστές, τυχοδιώκτες και λαμόγια.

Καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και ισονομίας, ξεφτιλίζοντας τα ίδια τα νομοθετήματά της και μοιραία την (όποια) αξιοπρέπεια κορυφαίων στελεχών της. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ορφανός, παραδέχτηκε (ξανά) ότι ετοιμάζει νέα απαλλαγή χρεών: «Η ρύθμιση των χρεών που αφορά όλες τις προβληματικές Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται ο ΠΑΟΚ, προωθείται στη Βουλή. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα στείλουμε τα τελευταία έγγραφα στο υπουργείο Οικονομικών. Ηδη έχει γίνει μία προεργασία που πρέπει να ολοκληρωθεί με την αποστολή και των υπολοίπων εγγράφων. Δε σας κρύβω πως όλο αυτό το διάστημα έχουμε κάνει τις απαραίτητες συζητήσεις με τους αρμοδίους του υπουργείου Οικονομικών. Με άλλα λόγια, η ρύθμιση προωθείται και σύντομα οι φίλαθλοι θα γνωρίζουν περισσότερα».

Την ώρα, λοιπόν, που οι εργαζόμενοι ξεζουμίζονται... «γιατί η οικονομία δεν αντέχει», η κακοδιαχείριση ανταμείβεται. Με άλλοθι ιστορικές ομάδες, οι εταιρείες που καπηλεύονται συναισθήματα, σύμβολα και ιστορία ενισχύονται και οι υπόλογοι «επενδυτές» πριμοδοτούνται και αθωώνονται... Αυτή είναι η πολιτική επιλογή (και) της ΝΔ. Κορυφαία στελέχη της οποίας (σε προηγούμενες απαλλαγές χρεών), δήλωναν κατηγορηματικά πως πρόκειται για «τελευταία ευκαιρία», πως «αν χρειαστεί να διαλυθούν και 30 ΑΑΕ, θα διαλυθούν» και πως «ο νόμος θα επιβληθεί και τις συνέπειες θα πρέπει να τις γνωρίζουν όλοι»...

Οπως είχε αναφέρει στη Βουλή (Ιούλης 2005) ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, πρόκειται για συνειδητές πολιτικές που «επιβραβεύουν μπαταχτσήδες και κομπιναδόρους επιχειρηματίες», οι οποίοι «αφού υπερχρεώσουν τις ομάδες τρέχουν να φορτώσουν τα χρέη στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στο προσωπικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ